keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Auringonlaskun vesimarmorit

Teki mieli vaihteeksi vesimarmoroida, tai vaihteeksi ja vaihteeksi, kun tämä oli vasta se toinen kerta. Halusin nimenomaan kokeilla marmorointia perushalpislakoilla, joten valkkasin kahdeksi kaverikseni H&M:n keltaisen Lemon Treen ja Flormarin peruspunainen 377-sävyn. Muutamia Flormareita kokeilin, mutta tämä tuntui parhaalta yhdistelmältä. Tässä on tulos, mikä omaan mieleen tuo auringonlaskun:



Molemmat käyttäytyivät kiltisti tässä hommassa ja päätin kokeilla vähän erilaista kuvioiden "vetämistä", mitä käytin viimekerralla. Eestaas-vetely hammastikulla osoittautui hyvinkin toimivaksi ja sillä tuli nätit kuviot. Jotenkin en ollut edes niin paniikissa kuin ekalla kerralla. Kertaakaan lakkapullo ei edes lentänyt tai mennyt kumoon :D Sitä oli meinaan ilmassa viimeksi...



Käytetyt
  • Avon Mineral Fix
  • W7 White
  • Flormar 377
  • H&M Lemon Tree
  • Cesars Rapid Dry Top Coat
  • dotting tool

Nyt alkaa tuntua siltä, että kynsiä pitää lyhkäistää hiukan. Oikeastaan tuntui jo ennen marmorointia, mutta siistin vain hiukan, kun ajattelin että mahtuupahan kivasti kuviot kynsille. Mitä teidän alkuviikkoon (tai alku ja alku..) kuuluu?



tiistai 30. heinäkuuta 2013

Näin kuvaan!

Ajattelin jo silloin, kun pistin Näin muokkaan! -haastetta pystyyn, että luonnollinen jatkumo tälle on Näin kuvaan!. Tai oikeastaanhan sen olisi pitänyt olla esiosa, mutta kaikkea ei voi aina saada :D Nyt on muutenkin ideaali aika vähän kirjoitella aiheesta, koska olen juuri äskettäin vaihtanut kameraa vanhan mentyä rikki ja syksyäkin ajatellen lightbox on tulossa ebaysta.


Kamerana toimii jo ilmeisesti markkinoilta poistunut ja käytettynä itselle kotiutunut Canon EOS 40D -digijärkkäri, jossa on linssinä EF 50mm 1:1.8. Tällä linssillä täytyisi kuvata melkein puolen metrin päästä, ja siinä ei ole ollenkaan zoomia, joten lisäosana hommasin lähikuvaamiseen sopivan Makrumin lähilinssin (4X). Lähilinssit on halpa ja itselle ainakin kelpo lisä kynsien kuvaamiseen, sillä se maksoi vain vajaan 17e ja pääsen sillä kuvaamaan 16 sentin päähän. Todellinen helpotus siis, kun ei tarvitse enää rajata kuvasta 3/4 pois.

Seuraavaksi kerron hiukan kuvausjärjestelyistä, joista on nyt otettu rakeiset kuvat sillä vanhalla hajonneella kameralla :D Lamppu on Ikeasta hommattu kohdevalaisin, jossa on päivänvalolamppu. Valaistus on kelpo tapa saada myös hyviä kuvia. Jos valaistus on kehno, hyvälläkään kameralla ei saa hyviä kuvia. Suosittelen siis hommaamaan tehokkaan valaisimen (tai kaksi, mikä itsellä on suunnitelmissa) ja päivänvalolampun. Oman lampun värilämpötila on 6400 K, eli ei lähellekään yhtä keltaista valoa, mitä "normaaleissa" lampuissa on. En väitäkään tietäväni näistä lampuista oikein mitään, mutta tuo toimii minulla.


Kamerassa käytän automaattista valkotasapainon säätöä, joten kamera itse saa päättää, minkä sävyinen valo on. Tuo käyttämäni linssiyhdistelmä yhdistettynä valaistusolosuhteisiin vaatii käyttämään suhteellisen pientä aukkoa (minkä siis säädän käsin), jotta saan tarpeeksi suuren syväterävyyden (eli siis tarkan kuvan kaikista haluamistani kohdista). Pieni aukko taasen vaatii suhteellisen pitkää valotusaikaa, jottei kuvista tulisi ihan pimeitä. Pitkä valotusaika taasen tekee kuvista hyvin tärähdysherkkiä, joten käytän kuvaamisessa aina jalustaa ja kaukolaukaisinta. Monesti ylivalotan kuvia vielä hitusen kuvausvaiheessa, jotta säästyisin tietokoneella tehtäviltä muokkauksilta. Siinäpä lyhyesti siitä, mitä käytän kamerassa ja miksi.

Olen kuvannut vasta muutamia viikkoja tämän uuden kameran kanssa, joten opeteltavaa on edelleen paljon. Otankin mielelläni vinkkejä ja ehdotuksia vastaan, mitä kannattaa kokeilla :)


Tällä hetkellä kynsikuvaamisen taustalla toimii ihan yksinkertainen valkoinen paperi, koska omatekemäni lightbox hajosi ja uusi on vasta matkalla. Olen sitä mieltä, että tällaisilla halvoilla ratkaisuilla pääsee ihan laadukkaisiin kuviin. Tärkeintä on saada kuvan tausta mahdollisimman rauhalliseksi: eli ei siis sitä petaamatonta sänkyä taustalle vaan mieluummin vaikka valkoinen t-paita.

Valohan siis kannattaisi suodattaa esim. juuri lightboxissa kankaan tms. läpi, jotta ei tulisi heijastuksia ja varjoja, mutta ilmankin pärjää. Itse suuntaan valon sillä tavalla, että varjo tulisi mahdollisimman piiloon eikä näkyisi kuvassa (eli useimmiten kohteen taakse). Kaksi eri suunnista tulevaa valoa kanssa poistaisi varjoja, ja samalla parantaisi valaistusolosuhteita. Ehkä sitten seuraavalla Ikean reissulla...

Olen kokeillut kuvailla valon tullessa eri suunnista ja todennut, että paras tulos on, kun valoa tulee suhteellisen samasta suunnasta kuin mistä kamerakin kuvan räpsäisee. Alkuun ajattelin, että on varmaan hyvä, jos valo tulee ihan kohtisuoraa kohteen päältä, mutta varsinkin kynsikuvissa se aiheutti ikäviä varjoja sormiin.

Käytännössähän tämä oma kynsikuvaaminen on ergonomisuuden huipentuma. Kykin siis tuossa pöydän vieressä toinen käsi valkoisen taustan edessä ja toinen kaukolaukaisimella. Sitten yritän samalla kurkkia kameran aukosta, mitä kuvaan ja pysytellä mahdollisimman paikallaan ettei kuva tärähtäisi.


Tykkäsittekö kuulla näistä kuvausjutuista tai saitteko tästä mitään ideoita tai vinkkejä itselle? Olisi myös mukava kuulla, onko täällä muilla jotain erityisiä kikkoja, miten hoitaa kynsikuvaamista :) Toivottavasti joku jaksoi lukea tämän romaanin loppuun asti ja haluaa vielä raottaa sanaista arkkuaankin. Huomenna saatte sitten ne kynnet, olen nimittäin vesimarmoroinut!



sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Näin muokkaan! -haaste

Pistettiin Miracle's Nails -blogin  kirjoittajan kanssa viisaat päät yhteen ja haaste pystyyn! Idea lähti siitä, kun pohdin kuvaamisen vaikeutta blogeissa. Kynsiblogeissakin kuvat, niiden kauneus, asettelu, värit ja selkeys ovat oikeastaan pääasiassa.

Säännöt:

1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!


Eli muokkaamaton kuva:

Muokkaamaton.
Blogia varten rajaan kuvan siististi, niin että vain olennainen on kuvassa. Aikaisemmin pokkarillani kuvasin yleensä niin läheltä, että en koskaan rajannut mitään pois, mutta nykyään kuvasta saa rajailla reunat ulkopuolelle, koska en kuvaa järkkärillä niin läheltä. Yleensä joudun hiukan koskemaan kuvan valotukseen, koska kuvat eivät ole tarpeeksi valoisia. Lisäksi tarpeen tullen joudun korjaamaan tiettyjen lakkojen kanssa myös värisävyä tai poistamaan haavan tai jonkun muun kauneusvirheen.

Käytössä on yksinkertaisesti koneessa valmiina ollut iPhoto, jolla pystyn yksinkertaisimmat jutut tekemään. Lisäksi laitan kuvaan tekstinä blogin nimen ja pienennän kuvan, jotta se ei veisi liikaa tilaa. Tähän käytän koneen "esikatselu"-ohjelmaa.

Tässä on kuva kaiken tämän jälkeen:
Muokattu.
Haastan tähän hommaan:

1. Miracle, tietty <3
4. Sigi
5. Sissi

Olkaa hyvät rakkahat, haaste on heitetty!
Toki muutkin saavat tehdä tämän haasteen, ja toivonkin sitä! Kertokaa kommenttilaatikkoon, jos teette tämän, käyn mielelläni lukemassa :)


lauantai 27. heinäkuuta 2013

Rakkauskynnet

Jotenkin tuntuu, että tänään lyhyestä virsi kaunis...katsotaan miten paljon jaksan tarinoida. Veti jotenkin vähän mielen matalaksi, kun kaaduin koiran aamupissillä siinä mäessä, missä AINA menen varovasti juuri siksi, että siinä on irtohiekkaa. Ja nyt on jalkapöytä auki ja vähän naarmuja sääressäkin. Mutta hei, kynnet on ehjät :D



Ihanainen lakka on China Glazen Flirty Tankini ja sen päällä Bundlen laatasta sydänkuviot. Laatta ei ollut (tai minä tyrin) ihan huippukunnossaan sillä yksi sivu kuviosta ei sitten millään tarttunut yhtäkään kertaa leimasimeen. Toisen omistamani BM-laatan koko kynnen kuvio kyllä siirtyi virheettönämä... No, onneksi sitä ei kovin näistä huomaa.

Muutenkaan ei tuntunut olevan mun leimauspäivä, kun valkoisella leimaa ja käyttää valkoista leimasinta... Jotenkin joka kerralla sain kuvion muodostakin pähkäillä, että miten päin sen nyt kynnelle iskee, kun on niin hankalan mallinen olevinaan :D Ja tosiaan toisen käden etusormen leimasin vahingossa kaksi kertaa päällekäin :D En edes tiedä, miten onnistuin huomaamattani. Se menikin sitten uusintaan.
Sitten se päällyslakka. Ensin sohlasin pari kynttä ja älysin sitten vasta laittaa ekana Konadin oman top coatin ennen pikakuivattajaa. Onneksi leviämistä on vain toisen käden nimettömässä.



Flirty Tankini on aika hassu lakka. Ehkä raivostuttavin lakka ikinä koostumukseltaan: sitä saa nimittäin sekoittaa oikein kunnon apinanraivolla kymmenen minuuttia ennen kuin saa edes jotenkin vaalean shimmerin pohjalta tasaantumaan. Alkuun edes pallojen kilinää ei kuulunut pullosta, varmaan nekin olivat jämähtäneen shimmeriin.

No sitten kun lakan sai tasaantumaan ja antoi kuplien poistua, niin lakka kyllä levittyi nätisti ja peittävyys riitti kolmella kerroksella. Siitäkin hauska lakka, että vaikka ikkunaa vasten kolmekin kerrosta on vielä läpikuultava, niin ehdottomasti se on riittävä. En kaipaa yhtään neljättä kerrosta. Otin taas erillisen kuvan pelkästään Flirty Tankinista, koska sillä on pelkillään ihana mattapinta. Kirkas ja erikoinen lakka, väri on ehkä aavistuksen pinkimpi kuin näissä kuvissa. Se oli aika haasteellinen kameralle.


Käytetyt
  • Avon Mineral Fix
  • China Glaze Flirty Tankini
  • Konad Special Nail Polish White
  • Konad Special Top Coat
  • laatta BM-317 (saatu miitistä BundleMonsterilta)
  • Cesars Rapid Dry Top Coat

Mitä piditte kynsistä? Onko teillä sellaisia laattoja, jotka eivät vain leimaa kunnolla millään ilveellä vai onko kyse kuun asennosta?


torstai 25. heinäkuuta 2013

Mattaranskis ja Himotuslakka

Juupajuu...kuka haluaa arvata montako sataa kuvaa oon ottanut näistä yhdistä kynsistä? Niin, montako sataa, luitte oikein :D Kameran lähilinssi saapui kotiinsa vähän aikaa sitten ja mahdollistaa lähempää kuin puolen metrin päästä kuvaamisen <3 Tosin vaatii taas itseltä opettelevana kuvaajana opettelua... Siksi siis niin monta kuvaa.



Joka tapauksessa kynsillä on tällä kertaa Golden Rosen ihanan tumman violetti mattalakka, jonka koristelin yksinkertaisuudessaan mustalla ranskiksella ja vetäisin päälle vielä mattapäällyslakan. Nuo pari ekaa kuvaa on suoraa lakkauksen jälkeen ja kaksi jälkimmäistä vasta seuraavalta päivältä (ja suoraa käsien rasvaamisen jälkeen :D Omasta mielestä mattapinnassa on vähän jo kulumista. Musta alkaa jo kiiltää kärjistä. Okei, harrastan päivisin paljon tietokoneella kirjoittamista, mikä helposti kuluttaa kärkiä.

Olen hyvinkin tyytyväinen jälleen GR:n lakan laatuun. Levittyy helposti ja peittää kahdella kerroksella täydellisesti. Pintakin on ihanan pehmeän näköinen, mikä ei tosin näissä kuvissa ole sama, koska päällä on Ginan mattalakka. Omasta mielestä tosiaan GR:n oma mattapinta on kauniimpi kuin Ginan päällyslakan.



Sitten vähän toisenlaista asiaa. Olen nimittäin jo vaikka kuinka kauan himotellut China Glazen Flip Flop Fantasya, ja monesti on käynytkin niin, että kun olen ollut valmis uhraamaan siihen roposiani, se onkin ollut tavoittamattomissa suomalaisista kaupoista. Nyt kuitenkin sain Adeninalta alennuskoodin ja totesin heidän varastossaan olevan Varvassandaali-lakkaa, joten tilasin sen ja kaveriksi samalla kolme purkillista niittejä.


Olen katsellut pitkään swatcheja tuosta lakasta saamatta todellakaan siitä täydellistä käsitystä, ja olinkin ihan silmät pyöreänä kun avasin kuoren! Se on niin kirkas. Se on niin räikeä! Aivan ihana! En taaskaan osaa edes päättää minkä värinen se on. Se on vähän kuin persikkainen, koralli, oranssi ja asennepinkki yhdistettynä. Mmmmmmmm, nam täydellinen kesälakka!


Täydellistä rakkautta ja neonlakaksi tyypilliseen tapaan kuivuu mataksi, mutta tikulla tuntui peittävän yllättävän helposti. Kaksi kerrosta nimittäin riitti, vaikka pelkäsin sen olevan neonlakkana lirua. Mukava ylläri. Pelkäsin tämän kuvaamista jo etukäteen, koska swatch-kuvia oli yhtä monta erilaista kuin kuvaajiakin ja olen kuullut, että se on vaikea saada oikein kameraan. Mulla kävi joku ihme tuuri, sillä kuvat onnistui kerralla! Kerrankin.

Mitä tykkäsitte kynsistä? Omistatteko Flip Flop Fantasya tai ihastuitteko siihen nyt? Omani pistän lukolliseen laatikkoon :3 


keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Iltalehden kynsikilpailun finaali :)

Iltoja! Huomasin että Iltalehden kynsikilpailu on päässyt finaaliinsa asti ja joukossa näkyy monia tuttuja kynsiä :) Käykäähän äänestämässä suosikkianne täältä. Ai niin ja Rakkaus Kynsiin -blogin finaaliin pääsin myös vaikkakin vähän ihmettelen miksi :D

Kuva täältä.

Kukas tunnistaa allekirjoittaneen kynnet? ;)


tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kesäiset fantasiakynnet

Aika masentava ilma ulkona. Taas. Niinpä päätin tehdä jotain vähän piristykseksi, kesäistä ja kimaltavaa.



Alle on lakattu siis Color Clubin Blue-Ming, minkä päälle on töpötelty GR:n Jolly Jewelsiä (103). Kerran jo kokeilin sitä liukuvärjäykseen ja muistaakseni silloin se toimi paremmin. Tällä kertaa tuntui kökkööntyvän vain pariin kohtaan, varsinkin isot glitterit. Lopputulos oli ainoastaan siedettävä.



Samaa jouduin tällä kertaa toteamaan myös siirtokuvien kanssa. Ehdin jo tottua siihen, että Adeninasta saamani siirtokuvat on tasaisen hyviä laadultaan. Aikaisemmat on lähteneet jo muutamissa sekunneissa liotuksen jälkeen irti ja niitä on saanut asetella rauhassa. Nämä sen sijaan jämähtivät kerralla paikoilleen, eli asettelut meni parissa ekassa vähän pieleen :D Liottaakin näitä sai pidempään, mutta silti alle 20 sekuntia, eli suht nopeita ovat.



Otin taas kerran myös swatch-kuvan Blue-Mingistä, koska se on niin kaunis väri. Ei tällä tavalla koko kynnelle levitettynä mitenkään kaikkein helpoin, mutta kaikenlaista kokeilleena en sanoisi myöskään kamalan vaikeaksi lakaksi. Pientä raidoittumista voi tuota kuvastakin nähdä, kun päällyslakkaa ei ole ja kynsillä kolme kerrosta. Joka tapauksessa ihan rakkaus <3


Käytetyt
  • Avon Mineral Fix
  • Color Club Blue-Ming
  • Golden Rose Jolly Jewels 103
  • Cesars Rapid Dry Top Coat
  • decalsit (saatu Adeninasta)

Tuliko teille näistä kesäinen fiilis?


sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Unisieppari

Tosi pitkä aika siitä, kun viimeksi tein mitään uusia hennatatuointeja. Muutaman kerran vahvistelin paria vanhaa, kunnes totesin vahvistamisen vain pahentavan tilannetta. Niinpä odottelin vanhojen haalistumista ja nyt sain inspiksen tehdä uuden :)

En ole mikään taiteellisuuden perikuva, mutta toivon mukaan tämän nyt sentään tunnistaa... :D Jonkun tällaisen voisin ihan hyvin ottaa oikeanakin tatuointina, unisiepparit on niin kauniita.


Minulta myös edellisessä postauksessa pyydettiin, että ottaisin kuvan myös, kun kuivunut henna on jo lähtenyt pois. Saamanne pitää :) Eli väri kuori pois jo parissa-kolmessa tunnissa ja jäljelle jäänyt sieppari on kauniin punaruskea.



Meillä on yksi unisieppari makuuhuoneessa. Tykkäättekö te unisieppareista?




lauantai 20. heinäkuuta 2013

Orjantappurat

Pääsin viimein tekemään uudella A-Englandin Briarwoodilla myös kynnet. Päätin kokeilla yhdistää liukuvärillä kaksisin A-Englandin lakkaa, joten toiseksi valitsin Lady of the Laken. Lopputuloksesta ei kyllä tullut yhtä ihana kuin olisin toivonut, sillä molemmat lakat olivat niin tummia että sulautuivat toisiinsa vähän liiankin hyvin.


Briarwood on tosiaan aivan ihanan värinen ja erikoinen! Jännä kyllä miten se väri vaihtuu valaistuksen mukaan. Huonossa valossa esim. ihan tavallisessa huoneen valaistuksessa, se on punaruskea ja kunnon auringossa sen viininpunaisuuden saa näkyviin. Kylmässä valaistuksessa taas holoshimmer näyttää melkein harmahtavalta ja antaa lakan pintaan kivan efektin. Todellinen erikoisuus! Piti muuten ihan sanakirjan kanssa katsoa briarwood ja päädyin siihen, että tämä on orjantappura-lakka, kiva nimi :D Mulle olikin tuntematon sana.

Holo-ominaisuus tässäkään lakassa ei ole kovinkaan voimakas, omaan makuuni voisi olla voimakkaampi, koska holoista pidän. Onneksi muut ominaisuudet korvaavat holon puuttumista, sillä taas kerran A-Englandin lakka levittyy erinomaisesti ja ihan oikeasti peittäisi jo ensimmäisellä kerroksella. Jälleen kerran laitoin taas kaksi, koska halusin olla varma ettei mistään kuulla läpi. Sitä pelkäsin lähinnä siksi, että en käyttänyt aquabasea alle, vaikkakin Briarwood levittyi siltikin nätisti.





Tähän seuraavaan kuvaan sain mielestäni aika hyvin tallennettua sen vaalealtakin näyttävän holopölyn.


Ja koska halusin myös sen swatch-kuvan...niin vielä yksi :D



Käytetyt

  • Avon Mineral Fix
  • A-England Briarwood (saatu Adeninasta arvostetavaksi)
  • A-England Lady of the Lake (saatu Adeninasta arvosteltavaksi)
  • Cesars Rapid Dry Top Coat
  • Laatta A45
  • leimauksessa Depend 223

Mitä tykkäsitte näistä? Onko täällä kuinka monella ihmisellä ollut ongelmia kommentoida mun blogiin? Fani on siitä useamminkin raportuinut, mutta kiinnostaisi tietää onko tätä muillakin. Eli käsi pystyyn, jos tätä esiintyy ja jos kommentointi ei toimi, niin myös naamakirjassa voi huudella!



torstai 18. heinäkuuta 2013

Taas hiekkapaperit

Täytyy kyllä myöntää, että tosiaan tykkään hiekkalakoista, vaikka alkuun olin vähän ettei pahemmin kiinnosta. Kivaltahan se karhea pinta tuntuu ja sitä on hauska silitellä :D Tällä kertaa kynsillä on taas Holiday-lakka, sävy 56. Itseasiassa myös pilkut on tehty hiekkalakalla, sävyllä 58, vaikka eroa tavalliseen lakkaan tuskin huomaakaan.

Tuo 56 näyttäisi olevan ainakin lähes dupe OPIn Magazine Cover Mouse -hiekkikselle. Kiva kun sopi mun budjettiini näin mukavasti :)



Viimeksikin jo puhuin siitä, kuinka lakka periaatteessa päältä näyttäisi jo ekan kerroksen jälkeen peittävältä ja läpinäkymättömältä mattapinnan ansiosta. Ja sitten kuitenkin valo kuultaa helposti läpi. Niinpä tätäkin laitoin kolme kerrosta, että sain itseä tyydyttävän lopputuloksen.

Onneksi tuo kerrosten lukumäärä ei haittaa, koska lakka on helppo levittää, laittoi sitten paksun tai ohuen kerroksen. Lisäksi se kuivuu nopeasti.




Pakko kyllä muuten pikkuisen hehkuttaa! Olen siis nyt viimeisinä viikkoina (tai ehkä jo kuukausina) joutunut taistelemaan ihan luvattoman paljon ihan tavallistenkin värisävyjen kameraan tallentamisen kanssa. Olettekin jo varmaan aika täynnä sitä mankumista, mutta olen oikeasti kärsinyt siitä. Mikään ei ole enää hetkiin tallentunut oikein ja iho on valottunut aina puhki. Mur.

Ja nyt, olen saanut vain pikkuisen valotusta korjaamalla (ja en edes joka kuvasta ole korjannut) ihan hyvännäköisiä kuvia! No juu, vähän valosampia voisivat vielä olla, mutta näin tokaksi kuvauskerraksi olen tyytyväinen. Onneksi viimein annoin periksi ja lopetin vanhan kameran kanssa tappelemisen <3


Käytetyt
  • Avon Mineral Fix
  • Golden Rose Holiday 56
  • Golden Rose Holiday 58
Apua, katsokaa! Mun aluslakan pullon korkki on haljennut ja nyt aina sitä avatessa ja sulkiessa se jurnuttaa ensin vähän aikaa paikallaan :O Pelottaa vähän että joku kerta se ei menekään kunnolla kiinni ja kuivuu pulloonsa...

Mitä tykkäsitte näistä karkeista kynsistä?