lauantai 14. joulukuuta 2013

New York Part Two

Nyt onkin toisen postauksen vuoro meidän reissusta! Alkuun kuva Times Squarelta, joka oli hiukan jo orastavassa hämärässäkin hurjan kirkas ja värikäs. Ja muuten täynnä sellaisia maskotteja, jotka salakavalasti tunki kaikkien kanssa samaan valokuvaan ja alkoi sen jälkeen rahastaa :D


Muistaakseni kohtuullisen lähellä meidän hotellia törmäsin tällaiseen erikoiseen pikkuputiikkiin. Näyteikkuna oli täynnä luurankoja ja pääkalloja mitä ihmeellisemmissä muodoissa. Se paikka oli hurjan söpö.


Espanjalaisia ilakoivia luurankoja :)
Sellainen hassu juttu, mitä siellä tuli huomattua, oli ettei siellä ollut juurikaan puistoja, siis puistoja sanan varsinaisessa merkityksessä. Puistoja kyllä oli, mutta monet niistä tuntui olevan aidattu ja niissä oli kyltit, ettei niihin saa mennä. Lisäksi moni puisto oli joko asfaltoitu lähes umpeen tai muuten kivillä vuorattu. Alla oleva puisto oli niin kummallinen näky: pelkkää kiveä ja aidat ympärillä :D


Lisäksi törmättiin tuollaiseen taivutellulta ilmapallolta näyttävään suihkulähteeseen. Kaikkea sitä...Kävimme Irlannin nälänhädän muistomerkillä, se oli tosi jännä kokemus. Yllä oleva kuva on otettu talon sisältä, josta on siis pelkät kivet jäljellä. Tuo muistopaikka oli oikein viihtyisä ja puistomainen, siitä tykkäsin kovasti, vaikka satoikin kaatamalla.Yksi paikoista missä ehdottomasti halusin käydä oli Ground Zero. Paikan ympärillä oli järkyttävät rakennustyömaat ja käveltiin kaksi kertaa niinkin ison paikan ohi (vaikka meillä oli kartta esillä). Alla oleva kuva oli lopulta kaikki, mitä siitä paikasta näimme. Paikkaan oli niin tuhottomat jonot ja kun olimme pari tuntia raahustaneet kaatosateessa sitä etsien, olimme pettyneitä, kun aikaa ja voimia (ja ilmeisesti rahaakaan) ei ollut enää jäädä jonottomaan.


Viimeisen päivän kiireinen etappi oli kävellä High Linella, mistä jo mainitsinkin edellisessä postauksessa. Siitä tuli kyllä yksi suosikkipaikoistani. Harmi kun olimme näin syksyllä liikkeellä, se olisi nimittäin ollut varmasti aivan upea kesällä.Oli hauska kuvitella, kuinka junat on menneet siellä omana aikanansa. Harmi kun sinne ei oltu jätetty vaikka yhtä veturia, se olisi ollut kiva.


No niin, siinä oli lisää kuvia. Jäljellä alkaa olla reissukynnet, jotka muuten oli tämän laiskurin kynsillä lopulta kymmenen päivää. Ja virheettöminä! Eli jääkääs odottelemaan!4 kommenttia:

 1. voitko tehä ostoksista oman postauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, reissukynsien kanssa laitan varmaan ostoksia myös :) Tosin vaikka kaikki rahat meni, niin ihan hirveästi niitä ostoksia ei ollutkaan :D

   Poista
 2. Tykkään tosta ekasta kuvasta kovasti, se jotenkin vastaa mun mielikuvaani New Yorkista... :) Otoksistasi huomaa hyvin että harmaat on olleet kelit sielläkin, joskin varmasti lämpimämmät kuin täällä.

  Noita "tuputtaja-myyjiä" on vissiin vähän joka turisti-kaupungissa. Roomassa oli sellasia ruusunjakaja-miehiä, että ne anto naisille ruusuja ja sit tuli rahastamaan miehiä. Me ei sitä aluksi tiedetty ja otinkin jonkun ruusun vastaan, ja sitten tyrkkäsin sen sille myyjälle takaisin kun se juoksi hetken päästä perään kerjäämään rahaa, kun olin aluksi kysynyt siltä että maksaako se ja oli vastannut että "ei, kun olet niin kaunis"... Kaikkea ne yrittääkin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Times Square olikin just oikein newyorkmainen :) Mä kartoinkin tuon sattumuksen jälkeen niitä maskotteja, kun rupesivat ahistelemaan :D

   Poista