tiistai 8. tammikuuta 2013

Hyvät, pahat ja silikonit eli Elfin meikinpohjustaja testissä

Ajattelin kirjoittaa lyhyesti ensimmäisestä meikinpohjustusvoiteesta, minkä koskaan olen omistanut. Tilasin siis vähän aikaa sitten Elfin Mineral Infused pohjustusvoiteen.

Kuva lainattu Happy Fashionilta.

Olen kokeillut sitä nyt useita kertoja. Laitoin alle hiukan kosteusvoidetta, mitä käytän yleensäkin, sitten pohjustajan ja päälle ekalla kerralla kokeeksi sellaista meikkivoidetta, joka valuu tavallisesti naamalta jo parissa tunnissa. Päälle pistin irtopuuteria. Odottelin pari tuntia, meikki oli täysin virheetön. Odottelin vielä muutaman tunnin lisää. Iho näytti vielä ihan samalta kuin meikin laittamisen jälkeenkin, mutta sormiin tuntui jo hiukan rasvaisemmalta. Oikeasti oli pakko sanoa tuosta jo miehellekin, että Oho!

Jos siis pysyi suht virheettömänä tuon yleensä rasvoittuvan meikkivoiteen kanssa, miten sitten tuon Misshan BB-voiteen kanssa, joka pysyy ihollani tuhannesti paremmin. Loppujen lopuksi Missha ei pysynyt paremmin kuin Maybellinenkaan voide, mutta voiko tuon paremmin nyt paljon pysyäkään :D

Tuo tuntui jo käsiin melkoiselta silikonipommilta, liukasta kuin mikä! Koostumukseltaan se on kirkasta ja geelimäistä. Levittyi iholle helposti ja tuntui jättävän jo siinä vaiheessa mattaisen pinnan. Meikkivoidekin levittyi tavallista helpommin iholle ja iho näytti jonkin verran tavallista sileämmältä. Pakkauksen mukaan sen piti tasoittaa ihoa ja häivyttää ihohuokosia, mutta omalla kohdalla ainakaan huokoset eivät hävinneet, mutta mitäpä tuo haittaa, jos pito on tuota luokkaa :)

Omaan korvaan tuo silikoni kuulostaa pahalta, vaikka en voi sanoa, että siitä kosmetiikassa oikein mitään tietäisin. Sen verran tiedän, että toiset kiroavat kuin vain kuulevatkin sen sanan ja sanovat, että se tukkii ihon ja aiheuttaa näppyjä. Itse en vielä huomaa mitään, ja toivonkin ettei näppyjä tulisi.

Mitä mieltä te olette silikonipohjaisista meikeistä? Entä käytättekö pohjustusta ja mitä merkkiä?



8 kommenttia:

 1. Käytän pohjustajaa, en osaisi olla ilman koska se tasottaa niin hyvin ja meikki kestää vaikka mäkin hinkkaan ja hieron naamaani pitkin päivää ihan surutta. Silikoneja on juu, mutta en ole huomannut pitempiaikaisessa käytössä ihon kunnossa mitään poikkeavaa, se on yhtä epäpuhdas kuin aina:D
  Mulla on käytössä Goshin primer ja sen olen todennut parhaaksi vaikka olen testannut varmaan kaikki marketeista ja tavarataloista saatavat tuotteet.

  Lorkun oli ekoja mutta se jotenkin kuivuu purkkiinsa ja loppuosa tuotteesta on ikävän rakeista käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko toi Goshinkin tuollaista kirkasta ja geelimäistä? Tai onko ne ylipäätään aina sellaisia :D Oon hyvin perillä :D

   Poista
 2. Mulla on niin isot huokoset nenässä ja poskissa, että on pakko joskus käyttää Lumenen silikonimaista pohjustajaa meikin alla. Olen joskus myös kokeillut joitakin tahmaisempia pohjustajia, mutten osaa oikein sanoa, sopivatko ne minulle niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huokoset on niin kamalia :( Kiva kuull, että pohjustuksesta voi olla siihen apua! Pitääpä miettiä tota Lumenea, jos toi Elfin joskus loppuu, sitä kun saisi ihan marketista, mikä olisi iso plussa.

   Poista
 3. Jotain tuotteita mä kyllä käytän meikin alle mikä vähentää rasvoittumista, mutta en sen kummempia. Olisin kuitenkin kiinnostunut kuulemaan tästä tuotteesta enemmän ja siis juuri sitä, että aiheuttaako se sitten vaikka näppyjä ja tukkii. Jos otat joskus vielä puheeksi pitemmän käyttöajan jälkeen? :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voinhan mä tästä vielä myöhemminkin puhua. Nyt oon just säännöllisen epäsäännöllisesti käyttänyt ja näpyt ei ole lisääntyneet. En kyllä tiedä tulenko käyttämäänkään tätä ihan joka päivä missään vaiheessa, niin voi olla että sellainen enemmän tukkisi kuin pari-kolme kertaa viikossa käyttäminen.

   Poista
 4. Silikonit eivät minusta haittaa mitään, päinvastoin ne tekevät juuri sen tasaisen ja kestävän, hyvinliukuvan pinnan, johon meikkivoide on hyvä levittää. Eli väittäisin että primer ilman silikoneja ei vain ole niin hyvä. :)

  Itse käytän Smashboxin palkittua Photo Finish Primeria joka on myös geelimäinen, läpinäkyvä silikonipommi, mutta muuten erinomainen. Valitettavasti sitä on nykyään vaikea saada Suomesta kun Finnairkin luopui Smashboxista. Tallinkin laivalta ainakin vielä saa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sunkin mielipide, koska oot mun lemppari meikkibloggaaja :) Ei sulla sitten tule näppyjä, kun käytät tuota Smashboxin? Vai kuinka usein käytät?

   Poista