keskiviikko 11. joulukuuta 2013

New York Part One

Huhhuijaa! Moni on jo kieli pitkällä kuulemma odotellut meidän matkakuulumisia. Ensialkuun täytyy varoittaa, että kuvia on paljon, joten teen luultavimmin kolme postausta matkasta.

Matkaan lähdettiin viimekeskiviikkona heti aamulla. Lento lähti vasta iltapäivällä, mutta tottakai kokemattomina lentäjinä haluttiin varata mieluummin liikaa aikaa. Eka lento olikin suora, noin 9 tunnin rupeama. Pakko sanoa, että en yhtään ajatellut sen olevan niin rankkaa, vaikka tiesinkin että paikallaan istuminen on puuduttavaa. Suhteellisen kunnialla kuitenkin päästiin Ne Yorkiin asti, eikä meitä kumpaakaan napattu rajalla :D Ekalta päivältä ei olekaan yhtä ainutta kuvaa, koska se meni lentokoneessa ja taksissa istuessa. Hotellilla menimme suoraa nukkumaan.

Yksi mielenkiintoinen juttu heti alussa oli, että Rockefeller Centerille oli sinä iltana matkaamassa monikymmenmetrinen joulukuusi, joka itsessään oli sulkenut monta katua liikenteeltä kokonaan. Niinpä yhden korttelin taittamiseen meni pahimmillaan useampi kymmenen minuuttia. Ikinä en ole nähnyt sellaista ruuhkaa, enkä varmaan enää näekään :D Kaikkea sitä yksi kuusi teettää.

Hudson-joen puistossa.
 Toisena päivänä käveltiin heti Hudson-joen rannalle, joka olikin yllättävän rauhallinen ja mukava paikka, vaikka vieressä oli tosi vilkkaasti liikennöity ja kovaääninen tie. Torstai oli sumuinen päivä isolla ässällä. Kuvasin meinaan siitä joen rannasta "sinne jonnekin"vastarannalle. Ei näkynyt yhtään mitään ja ajattelin, että ehkä se onkin vähän isompi joki ja toinen puoli on jossain kilometrien päässä. No näinpä ei asia ollutkaan, mikä paljastui, kun sumukin lähti.




Alkuun nähtiin kuuluisa High Line vain alhaalta, koska mentiin sinne vasta viimeisenä päivänä. Kyse on siis junaliikenteelle rakennettu "silta", mitä pitkin junat sai kulkea poissa ihmisten tieltä. Nythän siellä ei ole junat kulkeneet kymmeniin vuosiin ja se on suosittu ulkoilualue. Tällaisia paikkoja siellä vähän kerkesikin kaivata, koska siellä ei kovin montaa kunnollista puistoa ollut. Saatika vihreää kaistaletta.

High Line
Törmättiin myös järkyttävän ihanaan 3D-kakkukauppaan. Ne kakut <3 Katsokaa itse ja kuolatkaa!



Käytiin myös Empire State Buildingissa ihailemassa New Yorkia kaiken yläpuolelta. Näky oli ihan uskomaton jokaiseen suuntaan. Sieltä ylhäältä käsin tuli myös todettua, kuinka lähellä se Hudson-joen vastaranta todellisuudessa olikaan… Sumua oli harmiksi vähän tuonakin päivänä, niin kuvat ei olleet niin onnistuneita.







Ja sitten tietty oli ne juhlat, missä pääsimme myös tapaamaan Fergien! Aika uskomaton kokemus olla tuon luokan bileissä. Siis hei, vessassa oli oma henkilö ojentamassa käsienkuivauspyyhkeen :D Päästiin myös kuvaan Fergien itsensä kanssa, eli ihan todistusaineistoa löytyy!


Vielä tämän ekan matkapostauksen loppuun kerron, että kuten ehkä kuvistakin näkee, siellä oli aika paljon lämpimämpää, noin 10 astetta. Tuollainen lämpötila on itselle jo sellainen, että ihan hyvin pystyi käyttämään villakangastakkia eikä tullut kuuma. Siellä kuitenkin oli monilla vähän eri meininki. Bongasin aika monet sandaalit ja porukkaa oli liikenteessä t-paidoissa ja shortseissa :O Toki ihan talvisestikin pukeutuvia oli, mutta nuo kesätamineet vähän ihmetytti.

Kiitokset menevät luonnollisesti Ruotsin Wet n' Wildille, joka mahdollisti kisan sekä Pretty.fi:lle, joka oli yhteistyössä. Luonnollisesti kiitokset myös matkajärjestelyissä auttaneelle Villivision porukalle, erityisesti Katille, joka jaksoi vastata tyhmiinkin kysymyksiin :)

Stay tuned, väsäilen lisää postattavaa!


36 kommenttia:

  1. Hihiii, voi että miten siistiä! Jään odottamaan innolla seuraavia postauksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä siistiä! Postausta väsään mahdollisimman pian :)

      Poista
  2. Ihanalta kuulosti ja varmasti upea ainutlaatuinen kokemus.Päästä viel tollasiin pippaloihin ja tavata noin suuri tähti =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ainutlaatuinen reissu! Ja ihan uskomatonta tavata Fergie :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Oli kyllä aikamoista! Sitä ei osannut yhtään kuvitella etukäteen, miten suuri toi paikka on.

      Poista
  4. Oih, tässähän tulee ihan matkakuume, kun katselee noita kuvia! Ja toi kuva susta fergien kanssa... <3 !!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sit vaan suunnittelemaan jotain matkaa :) siellä olis voinut räpsiä koko aika kuvia, kun kaikki oli niin erilaista!

      Poista
  5. Oijoi, ihana lukea ja katsoa kuvia! ♡ New York on sellainen paikka, missä haluaisin käydä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Sun pitää vaan alkaa kerätä rahaa tollaseen reissuun, se on näkeisen arvoinen paikka :)

      Poista
  6. Oi, että! Ihana lukea näitä sun kuulumisia reissusta! :)

    VastaaPoista
  7. Jee! Oon aina vähän kyynisenä ajatellut että oikeastiko jotain tällaisia New Yorkin matkoja ja vastaavia annetaan palkintona kilpailuissa, mutta näköjään :D Odotan innolla jatkokertomuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan toi sellanen melkein-liian-hyvää-palkinto, mutta nähtävästi nyt on todistettu, että joku voittaa :D

      Poista
  8. Mä oon aina kanssa miettiny, että voittaako joku oikeesti näitä huikeita lomamatkoja, joita kaikissa arvonnoissa mainostetaan, mut näköjään :D Ihan mielettömän hienon kuulonen reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, itseasiassa mä en ole ainut kynsibloggari, joka on tällaisen matkan voittanut. Nimittäin Caramel From Caramels Hands voitti myös joku aika sitten lomamatkan :) Tosin en enää muista, miten se matka on voitettu.

      Poista
  9. Tosi hienoa, olen oikein iloinen puolestasi. Tuntuu tosi mukavalta näinkin lukea noista kokemuksista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiva kuulla, että tällaisesta on mukavaa lukeakin.

      Poista
  10. Aaa vitsi niin siistiä!! Jään odottamaan jatko-osia, ja reissukynsiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla olikin ihanaa! Jää odottelemaan, yritän väsätä seuraavan pian :)

      Poista
  11. Oi Nykiin kun itsekin joskus pääsisi! Ois ihan unelma :)) Ja todellakin oottelen jo seuraavia postauksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan toi vähän sellainen paikka, että tuonne ei varmaan tavallisella pulliaisella ole asiaa kuin kerran, kun rahaa meni niin huisin paljon :D Mutta onneks voi tehdä tällaisen lyhyenkin reissun :)

      Poista
  12. Mä olen niiiiin iloinen sun puolesta, että voitit ja sait tuollaisen kokemuksen! Mahtavaa! =)
    Huikeaa ajatella, mihin kaikkeen tällainen harrastus voikaan johtaa :D

    Uusia postauksia odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Mä vähän pääsinkin sanomaan muutamille, että eipä tarvii kenenkään enää ihmetellä, että mikä ihmeen harrastus kynnet muka on. No, sellanen että käväsinpä kerran New Yorkissa niiden ansiosta :D

      Poista
  13. Oi tääkin tahtoo... Oli varmaan upee reissu ja mahtava kokemus... joku vielä kehtaa nauraa sille että harrastuksena on kynsien lakkaus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä sellaista, että ei varmaan tule oikein mitään tuollaista enää ikinä koettua! Nythän mä voinkin sitten kaikille aina sanoa, että kyllä kynsien lakkaus on ihan serious business!

      Poista
  14. Vaikuttaa loistavalta reissulta jo heti alkuunsa ekan postauksen luettuani. Tosi kiva että voitto osui sulle!

    Mä niin itsekin haluaisin joku päivä New Yorkiin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Sun pitää vaan sopia itses kanssa, että haluut mennä ja keräät rahaa ja meet sinne :)

      Poista
  15. Niin siistiä!! Odotan innolla postauksia! :)

    VastaaPoista
  16. Meni kyllä niiiin oikeaan osoitteeseen voitto! :)
    En malta odottaa lisää postauksia reissustanne :P

    VastaaPoista
  17. Oioi, niin siistiä! Odottelen kyllä innolla tulevia postauksia tästä reissusta :3

    VastaaPoista