lauantai 9. kesäkuuta 2012

Hemmottelua

Lupasin jo aikaisemmin postauksen siitä, miten hoidan käsiä ja kynsiä. oon vaan hautonut tätä postausta tuolla luonnoksissa liian pitkään. Mun on ehkä alkuun heti pakko tunnustaa, että oon tosi laiska huoltamaan muuten kuin tuo lakkaaminen :D

Ihan ensimmäisenä poistan vanhat lakat. Kuvan pullo hiukan valehtelee, se sisältää X-tran kynsilakanpoistoainetta. Oon laittanut sen eri pulloon, koska sen oman pullon suuaukko on niin iso, että ainetta holahtelee käsille :D


Sitten kun lakat on poissa, kuuraan kädet saippualla ja kynsiharjalla jynssään kynnenaluset. Tämän kaiken  jälkeen kynnet ja iho on kuivat kuin mitkä.


Vaselinen käsirasvalla rasvaan yleensä. Yritän ainakin muistaa monta kertaa päivässä, mutta aina ei vaan muista. Tää on tosi hyvä ja riittoisa - pieni määrä riittää hyvin ja imeytyy nopeasti.


Sitten Lemon Juice & Glycerine on rasvaisemman tuntuinen. Tätä pistä silloin monesti, kun kädet tuntuvat oikein rutikuivilta. Siitä jää joksikin aikaa käsiin vähän tahmea olo. Jotenkin oudolla tavalla jopa pidän siitä, koska mulle tulee mielikuva, että sen vaikutus varmaan kestää kanssa paremmin kun on tahmea :D
Joka tapauksessa tää ei ole sellainen, mitä kannattaa laittaa käsiin kauhea määrä, kun pitää ruveta tietokoneella touhuamaan. Todettu on.
Tätä rasvaa muuten kanssa riittää ihan minimaalinen määrä, mikä tällaisen rasvalla läträäjän on välillä vähän vaikea tajuta :D

Rasvat kun on imeytyneet, viilailen kynteni.


Kuten oikeastaan kaikki muutkin, sanon että lasiviila on tähän hommaan se paras. Tehokas on jopa lyhentämään kynsiä (oikeastaan itse en kynsiä leikkaakaan) ja sen voi pestä.
Monilla on tuon lisäksi bufferviila kynnen pinnan tasoittamiseen ja kiillotukseen, mutta mulla sellaista ei ainakaan vielä ole. Oon kokenut pärjääväni ilman. Keltaisuus mua ei pahemmin häiritse kynsissä, koska kuitenkin päällä on aina lakka :D

Tämän perushuollon jälkeen sitten yritän antaa kynsien ja kynsinauhojen lillua rasvassa mahdollisimman pitkään (lue: poistan lakat illalla ja öljyän yöksi huolellisesti).


Tällä hetkellä käytössä on OPIn kynsinauhaöljy, joka tuoksuu mansikalta. Tuo sutiratkaisu on helppo ja siisti.
Sitten mulle on tuotu Virosta appelsiinin tuoksuinen kynsinauhaöljy, joka on pullossa. Se tuoksuu aivan järkyttävän ihanalta ja hedelmäiseltä. Tyttökin usein haluaa sitä kynsiin laitettavan ja tuoksuttelee sitten tyytyväisenä sormiaan:)
Kumpaakin voin ehdottomasti suositella.

Oikein kun on rasvalla kynsinauhat pehmitellyt, kynsinauhojakin on helppo työnnellä omille paikoilleen. Itse teen sen homman ihan kynsillä. Toimii siinä missä siihen tarkoitetut välineetkin:)

Mulla on ilmeisesti hyvät geenit kynsien suhteen, nimittäin ne ei liuskoitu tai katkeilekaan pahemmin, joten en käytä mitään kovettajia tai vastaavia. Yritän vain rasvailla käsiä, tietty varoa kynsiä kun teen kaikkea, mikä niitä saattaa vaurioittaa, ja pidän oikeastaan kynnen päällä aina jotain lakkaa, koska sehän suojaa:)

Sitten loppuun vielä uskaliaille kuva mun tämän hetkisistä kynsistä ilman lakkaa:

Oho, miten ne ei näytä omaan silmään niin kauheen keltaisilta nyt :D

Tällä hetkellä kynsinauhat on vähän kurjassa kunnossa, joten ehkä seuraavan lakanpoiston yhteydessä voisin tehdä monenkin suositteleman kuorinnan oliiviöljyllä ja sokerilla. Jos se vaikka vähän poistaisi samalla noita kynsinauhan kammotuksia:)

Sain jo muuten kommenttia, että kohta alkaa olla aika lyhentää. Koska teistä kynnet on liian pitkät? :D Musta ei vielä tunnu siltä....

Onko teillä jotain ihan must-hoitorutiineja tai välineitä? Entä mitkä ovat mielestänne aivan turhia?

4 kommenttia:

 1. Ihanat kynnet sulla. Tosi upelta näyttää ilman lakkaakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harvoin kuulee, että on hyvännäköset ilmankin lakkaa, mutta hyvä jos näin no :) Nyt ne alkaakin olla jo tota kuvaa pidemmät, ja varmaan kohta lyhennän ne :D

   Poista
 2. Saatan olla väärässäkin, mutta eikö toi kynsinauhaöljykynä ole jotain ihan muuta kuin OPI:a, vaikka kyljessä se OPI lukee? OPI:lla on mun käsittääkseni vaan Avoplex-kynä ja se on erilaisessa pakkauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sä olet ihan oikeassa :D ei sieltä ebaysta saa ainakaan tuohon hintaa aitoa OPIa :) En vaan ole tätä postausta päivittänyt.

   Poista