maanantai 11. kesäkuuta 2012

Lohjenneen kynnen korjaus

Eli tutoa pukkaa:) Pakkohan tää on nyt tehdä, kun pääsin kokeilemaan teepussilla korjaamista :D
Kuvat on otettu eilen illalla, joten taas on aika pimeetä materiaalia...

Lähtötilanne oli siis se, että kynnen kulma taittui alas, niin että aivan alimmainen kerros kynnestä jäi ehkäksi muiden lohjetessa. Hätäpaikkaus runsaalla glitterlakalla ennen juhlia sai kynnen pysymään hienosti kasassa kotiin asti:)
Sitten paikkaushommiin!


Tarvitset siis surullisesti lohjenneen kynnen lisäksi teepussista saatavaa kuitukangasta, sakset, kynsiliimaa/kirkasta lakkaa ja viilan.
 Leikkaa teepussista pieni pala, levitä kynnelle kynsiliimaa tai kirkasta lakkaa ja asettele palanen kynnen päälle. Asettelussa apuna voi halutessaan käyttää pinsettejä. Itse laitoin vielä paikan päällekin hiukan liimaa, jotta korjauksesta tulisi pitävämpi.

Kun liima on kuivunut, leikkaa ylimääräinen paikka pois.

Kun paikka on siistitty saksilla, näyttää tältä.
Seuraavaksi tarvitset viilaa. Hio varovaisesti kynnen reuna ja päällynen tasaiseksi. Varo kuitenkin, ettet viilaa liikaa niin että paikka kuluu liiaksi.

Viilauksen jälkeen näyttää tältä:) Paikka on siis hiukan isompi kuin lohjennut osa, ihan noin isosti ei sattunut kuin kuva antaa ymmärtää.


Lakkaa päälle kerros tai kaksi aluslakkaa ja valmista on!
Kynsi näyttää tällä hetkellä hyvältä, ei pelkoakaan että iso pala putoaisi pois:)

Mitä mieltä olitte tutosta, oliko apua? Haluaisitteko tutoille oman välilehden?

8 kommenttia:

 1. Olen kuullut tuosta, mut en yhtään tutoa ollut vielä nähnyt, joten hyvä että teit :)! Pitää joskus koittaa..

  VastaaPoista
 2. Kiva että miellytti:) Itsekään en tietty olisi halunnut testata, kun kynnen katkeaminen harmittaa aina, mutta tyytyväinen oon että kokeilin:) Hyvin pysyy eikä yhtään ole tarvinnut varoa.

  VastaaPoista
 3. Oi tietkö tää tuto tuli tarpeeseen! Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun tuli tarpeeseen! Tällä konstilla saa kyllä pitäviä paikkoja :)

   Poista
 4. Kiitos! Olen aloitteleva kynsien kasvattaja, ja toisessa on nyt viisto halkeama ja toinen on alempaa poikittain keskeltä poikki. Lakkasin eilen, kestävät vielä, mutta täytyy toteuttaa teepussipaikkaus. Toivoa siis on! Kiitos selkeistä ohjeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä kynnen korjaukseen! Reippaasti kun laittelet kynsiliimaa, niin tulee helposti niin pitävä paikka, ettei lähde irti lakkojen vaihdossakaan :)
   Ja iso kiitos kehuista!

   Poista
 5. Oi mikä onnenpotku tämä juttu onkaan!! Äidiltäni lohkesi eilen kynsi kun suihkussa pitkät hiukset ovat pitkien kynsien kauhu. Hän laittoi kynsiliimaa, antoi kuivua ja laittoi laastarin suojaksi ja nyt pohtii mitä tekee.... Nyt menen kyllä sanomaan tästä äidille ja ryhdytään kynnen operoimiseen!!

  Kiitos tästä pelastuksesta, onneksi löysin tämän!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Todella ihanaa kun voin olla avuksi! Tuntuu että tää on auttanut aika monia jo :) Toivottavasti saatte kynnen vielä kuntoon.

   Poista