lauantai 29. joulukuuta 2012

Suuri Uunitusseikkailu

Viimekerralla en päässyt lakkauksieni kanssa ihan valmiiksi asti, joten uusi yritys... Ideahan oli siis laittaa UV-kovetteinen top coat tavallisen lakkauksen päälle. Meinasi kyllä ensikertalaisella hermo mennä :D Kertoilen nyt sitten seuraavissa pidemmissä tekstipätkissä parista itselleni uudesta hommasta, irtoglitteristä ja UV-uunista. Jos haluatte nämä skipata, niin ette menetä mitään oleellista noihin lakkauksiin liittyen. Ensin tosin vähän kuvia.Ensin hiukan irtoglitteristä, tuo taisi olla jonkinmoista mix-hilettä sillä siinä oli ihan ohutta glitterdustia ja lisänä erikokoisia hexglittereitä. Ensin arvioin sen kullan väriseksi, mutta kun valo osuu siihen eri suunnista, se hohtelee vihertävää ja sinistäkin.

Laittamista olen tässä eniten pelännyt, enkä siksi ole uskaltanut hankkia irtoglitteriä. Se ei ollutkaan niin sotkuista puuhaa kuin ajattelin ja yhden hutiyrityksen jälkeen homma luonnistui hienosti.Uunin käyttö ei mennyt ihan putkeen :D Sain sen siis lainaksi veljen tyttöystävältä. Huomasin heti alkuun, että puolet lampuista oli palanut, päätin sitten tuplata ajan, jotta lakka varmasti kovettuisi. Ekaan käteen lakkaa tuli selkeästi liian paljon ja glitteri vaikeutti levittämistä, kun koko ajan sai varoa, ettei se lähde lakan mukana. Pikkurilliin lakkaa valui jopa pikkuisen kynsinauhalle, mikä kostautui myöhemmin lakan osittaisena kuorimisena.

Muihin lakan laittaminen meni jo paremmin, mutta nyt harmittaa hiukan, että valitsin juurikin glitterin, koska kaikkia teräviä reunoja on vaikea saada peittoon lakkasi sitten millä hyvänsä. Kahden kerroksenkin jälkeen reunoja nousi vielä paikoitellen.

Havaitsin, että tämä kyseinen lakka on sellainen, että pintaan jää tahmakerros, joka pitää pyyhkiä pois. Tässä menin vikaan ja pyyhin desinfiointiaineella, vaikka tämän lakan kanssa olisi pitänyt pyyhkiä lakanpoistoaineella. Tulos oli kynnen pinta täynnä vanua :D Ah, kuinka kaunista!

No ei hätää, neuvoista viisastuneena pyyhin vielä asetonittomalla lakanpoistoaineella jokaisen kynnen pariinkin kertaan ja voila, tahma oli poissa ja lakkaus valmis! Muutaman karvan voi löytää kyllä kuvistakin suurennuslasilla, sillä vaikka lakka olikin kovaa, glitteriin tarttui vähän nöyhtää.
Ja kyllähän näistä kauniit tuli! Lukuunottamatta sitä yhtä kuoriutuvaa pikkurilliä :D


Käytetyt
 • Gina Tricot Base coat
 • Frankenlakka
 • BNC Manicure kirkas lakka
 • Nail-Eon Gel Polish Special Top Coat

Toivottavasti joku jaksoi lukea mun uunitusseikkailuni loppuun asti :) Mitä mieltä olette lopputuloksesta?


12 kommenttia:

 1. Hienot on! Glitterien laitto on tosiaan aika haastavaa geelikynsiin ku ei se millään jämähdä niin ettei se lähtis mukana kun siihen päälle sivelee geeliä, ja siinä repii hermonsa AINA :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katariina! Harmi kun taas kerran en tullut ajatelleeksi aikaisemmin, että kannattaisi ehkä aloittaa vähän helpommin :D Mulla kun muutenkaan ei ole kokemusta glittereistä :D

   Poista
 2. Upeat! Kestikö kynnet paremmin tuon uunituksen seurauksena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bambi! Pakko sanoa, että en tiedä :D Tein nämä toissapäivänä ja kun tuo yksi kynsi alkoi kuoriutumaan, koska lakkaa valui vähän kynsinauhalle, niin otan nämä tänään pois. Muuten on kyllä kestäneet moitteetta tähän mennessä :) Ajattelin, että teen seuraavaksi yksinkertaisemman lakkauksen ja sitten edes yritän pitää niitä viikon, niin saan jotain tuloksiakin.

   Poista
 3. Ihanan väriset! aika syksyiset kyllä, mutta hienot. Kun mä teen geelikynsiä, niin sekoitan geeliin irtoglitterin. Ensin koko kynsi geelillä ja sitten glitterigeelisekotuksella. Mutta en tiedä miten se geelilakkojen kanssa toimii, en ole kokeillut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itse en yhdistä näitä syksyyn :D Mulla on jo opettelemista tuon lakan kanssa, että miellän sen vihreäksi :D Alkuun en meinaan millään nähnyt vihreää, koska tiedän että oon sekoittanut tohon vain ja ainoastaan kultaa ja mustaa, mutta vihreähän se on ihan selkeästi :D
   Toi glitterin ja lakan sekoittaminen olis voinut olla siistimpää kyllä, mutta epäilen, että olis voinut olla hankalaa, kun toi geelilakka oli aika lirua. Luulin että olisi jähmeämpää. Enemmän tuo valui kuin tavallinen lakka :O

   Poista
  2. Hienon värinen tuo lakka kyllä on! tosiaan en tiedä minkälaista tuo geelilakka on kun itse olen vain geeleillä söhläillyt :)

   Poista
  3. Joku aikaisemmin vertasikin tuota lakkaa pariinkin eri CGn lakkaa, toinen oli ainakin Agro. Tää olikin mun eka kosketus mihinkään UV-valolla kovettuvaan, joten tietty mielelläni otan ehdotuksia vastaan, jos vaikka helpottuisi tuo homma :D

   Poista
 4. Ooh, tosi ihana lakka, oon ihan heikkona ton värisiin lakkoihin :P

  Ihtelläki ollu mielesä et hommais jonku uv topcoatin jos kestäis lakkaukset paremmin. Oliko hankala poistettava tuo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Caramel! Tota sai kun sekoitti kultaiseen shimmeriin muutamia pisaroita oikeen paksua mustaa lakkaa :D Jos siis raaskii uhrata lakkojaan :D
   Pelkäsin ton poistamista kauheasti, kun noiden välineiden omistaja sanoi että liottaa eka asetonissa ja sen jälkeen vielä sellaisella metallisella työkalulla raapii ja riistää irti. On kuulemma kynnet menneet hauraiksi, enkä ihmettele. Itse viilasin pintaa niin reippaasti kuin jaksoin, laitoin foliokääreet, pidin 15 min ja vain pyyhkäisin koko homman pois! Eli ainakin lähtee kun vaan päällimmäinen on UV-kovetteinen. Varmaan vaatisi kokonaan geelilakattu kynsi paljon enemmän.

   Poista
 5. NOI KYNNET :) Ihanat!!!! :) Näyttää niin kivoilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fani! Näistä tuli itsestäkin niin ihanan näköiset :)

   Poista