tiistai 26. helmikuuta 2013

Valkoiset lakat kilpasilla

Sain viimeviikolla juuri sen odottamani W7 valkoisen lakan, joten ajattelin tehdä teille pienen vertailun näistä kahdesta tällä hetkellä omistamastani valkoisesta cremestä.

Wettiksen valkoisesta sen verran, että en edes yrittänyt lähteä tällä kertaa lakkaamaan sillä ilman ohentajan lisäämistä joukkoon. Ohentajaa laitoin sen verran, että lakasta tuli hyvin juoksevaa. Edellisellä kerralla, kun lakkasin sillä ohentamatta, kokemus muistutti rään levittämistä kynnelle. Joku ehkää muistaakin :D Nyt en siis edes niin lähtenyt yrittämään. Tämän näköiset lakat siis on kyseessä:


Wettiksen suti on hyvin ohut ja kapea, W7:n puolestaan vähän leveämpi, muttei kuitenkaan esim. OPIn sutia vastaava. Omaan käyttöön aika hyvän kokoinen.

Seuraavaksi on kuvat, kun olen oikean käden kynsille sutinut W7 valkoista ja vasemmalle Wettiksen valkoista, kumpaakin yhden kerroksen.

Johtuen luultavasti mun loppuunkuluneesta ja ei niin laadukkaasta aluslakasta, kummallakaan ei tullut ekalla kerroksella tasaista tulosta. Huomasin heti, että vaikka Wettis oli ohennettu kunnolla, siihen alkoi heti parin vedon jälkeen tulla massiiviset levitysjäljet. W7:n kanssa sai sutia paljon useammin ennen kuin niitä alkoi tulla, mutta tuli vähän kuitenkin. Pikkurilliin tuli Wettiksen kanssa yksi iso kupla. Tässä tulos:



Kuivattelun jälkeen lisäsin molempia toiset kerrokset. W7 alkoi nyt levittyä hyvinkin nätisti. Jos taas suti liian monta kertaa, jäi pieniä jälkiä, mutta ne tasoittuivat vielä itsestään, kun lakkaan ei koskenut. Joitain pieniä kuplan alkuja oli nähtävissä, mutta ei varsinaisia kuplia ollenkaan.

Wettiksen kanssa levittäminen oli yhtä tuskallista kuin ekalla kerroksella. Korvasin huonoa levittyvyyttä paksulla kerroksella lakkaa, mikä kostautui pienenä määränä kuplia. Jostain syytä ne näkyy kuvassa tosi huonosti, mutta niitä siis on. Siveltimen jälkiä jäi taasen helposti, mutta onneksi suurimmat niistä vielä tasoittuivat, kun lakkaan ei koskenut. Myöskään tasaisuus ei ollut lähellekään yhtä hyvä kuin W7:n kanssa. Joihinkin kohtiin lakkaa kerrostui huomattavaati paksummin.



Kolmatta kerrosta en laittanut, koska tiesin, että päälle tulee vielä liukuväri, mutta W7:n kanssa oli siinä ja siinä, olisiko se tarvinnut vai ei. Varsin hyvältä näytti jo kahdellakin. Oikeastaan aika samalla tasolla oli levittyvyys kuin jonkin toisenvärisen keskiverto cremen kanssa.

Sävyistä sen verran, että W7 on hiukkasen kylmempi ja vähän siniseen taittavampi vaikoinen kuin Wettiksen French White Creme. Ero ei ollut kovin selkeä, mutta kiinnitin huomiota, että Wettis näytti hiukan kellertävämmältä.

Oma tuomioni tästä on, että huomattavasti mieluummin käytän tästä edes W7 kuin Wettiksen lakkaa. Oli mukavan juoksevaa ja levittyikin miljoonasti paremmin ja lopputuloksesta sai kauniin tasaisen. Se, sitkistyykö lakka kuinka paljon käytön myötä, jää vielä nähtäväksi.


Ketkä vannovat W7 valkoisen nimeen tai mitä muita luottovalkoisia teillä on? Jos joku nyt innostui, niin W7 löytyy tämän linkin takaa :)



33 kommenttia:

 1. Mulla on vielä sen oikean valkoisen lakan etsintä päällä, Coloraman French Whiteen nimittäin en ainakaan ole täysin tyytyväinen... Vaikuttaa olevan vähän samaa vikaa tuon Wettiksen valkoisen kanssa, liian paksu ja vaikea saada levittymään tasaisesti : D Esim ranskiksia tehdessä tykkäisin vähän ohuemmasta ja helpommasta lakasta.

  Coloraman loppumista mulla on odottelemassa Kleancolorin valkoinen lakka, toivottavasti se olisi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan kokeillut yhtään Coloraman lakkoja, mutta aika monella valkoisella toi paksuus tuntuu olevan ongelma :/ Kerro sit miten sen Kleancolorin kanssa käy :)

   Poista
 2. Mä vannon muutenkin W7:n nimeen! Tuota valkoista mä en omista, mutta anyways! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä omistan nyt tuon valkoisen lisäksi Salt and Pepperin, ja ainakin toi valkoisen koostumus Wettikseen verrattuna saa mut odottamaan paljon myös muilta sen merkkisiltä alkoilta :)

   Poista
 3. Mun luottovalkoinen on tuo wettis!:) En ees muista kuinka kauan oon jo sitä käyttänyt. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, hassua. Musta toi tuntu alkuun paljon sopivammalta, mutta nyt on yhtä takkuamista sen kanssa. Ehkä mulla on vaatimustaso noussut :D

   Poista
 4. Onko ylläri, jos mä sanon, että Alpine Snow? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei ole :D Siitä olenkin kuullut ihan liian paljon hyvää, ja jos sitä saisi samaan hintaan kuin Wettiksia ja W7:a niin ehdottomasti kokeilisin!

   Poista
 5. Mulla on toi Wettis myös ja CCUK:n Snow White. Wettiksen ongelma on juuri toi todella ohut sivellin, muuten lakka on ihan kelpo. En kyllä ole täysin tyytyväinen kumpaankaan, ehkä pitää jatkaa etsintöjä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi Wettiksen siveltimet todella on kauhean ohuita ja epäkäytännöllisiä. Se vaan aiheuttaa sen, että pitää sutia monta kertaa ja sitten tulee jälkiä.

   Poista
 6. Vannon edeleen w7 nimeen! :D Kaikki omistamani lakat (20-30 lakkaa) kyseiseltä merkiltä on ollut hyviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulla on noin paljon tuota merkkiä! Mahtaa sitten olla mieleinen ja hyvä :) Toivottavasti itsekin tykkään, vaikkakin vain tuon kaksi nyt omistan :)

   Poista
  2. Joo oon Tuurista ostanu niitä :-D Siellä kun nuo lakat maksaa 2,95 ja joskus tarjouksessa 1,95 egee :) Taitaa olla ihan ensimmäisiä merkkejä mitä oon ostellu.

   Poista
 7. Miulla on tällä hetkellä käytössä Wild & Mild:n Polarbear josta en tykkää yhtään >:( Mutta en ole vielä laittanut uutta valkoista, odotan että joku löytää sen täydellisen valkoisen ;)
  Viikonloppuna tosin autoin ystävääni swatchaamaan hänen lakkansa tikuille ja hänellä on Essien valkoinen (en nyt muista nimeä) joka oli kyllä miusta aika hyvä! Levittyi hyvin leveällä sudilla ja kuivui aika nopsaan... mutta taidan vielä jäädä odottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Essien taitaa olla nimeltään Blanc ja itsekin oon kuullut siitä paljon hyvää! Toi on kyllä ärsyttävää, kun huono lakka pyörii käytössä vaikka haluisi jo uuden paremman :D Mulla ainakin tulee meinaan vaikeuksia saada nyt toi Wettis koskaan loppumaan, koska on parempikin. Muuten tulisi varmaan pilkkuja tehdessä käytettyä, mutta kun mun mielestä se ei oikein sovi siihen hommaan.

   Poista
 8. Kaverillani oli sama w7 valkoinen, ja ajan myötä se muuttui kamalaksi liisteriksi. Tästä syystä en tämän lakan ostoa ole koskaan harkkinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy toivoa, että sun kaverilla olisi joku vikakappale, koska olis tosi kiva, jos tää olis nyt Se Valkoinen lakka :D

   Poista
 9. Essien Blanc on syrjäyttänyt aiemmin käyttämäni Alpine Snown. Kumpikaan ei ole täydellinen mutta valkoiset lakat nyt vaan on syvältä. Essie on vähiten huono kokeilemistani:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan hyvältä toi Blanc :) Ehkä kunhan tästä saan opinnot päätökseen ja pääsen oikeisiin töihin, niin laitan rahani Essien lakkaan :D

   Poista
 10. Salla: en jostain syystä saa sulle vastattua tonne ketjuun, mutta oon niin kade, kun pääset käymään siellä Tuurissa. Siellä on aina kaikkea kivaa. Niitä oliko nyt OPIa vai Orlyja, kun oli muutamalla eurolla :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orlyt oli 3 egee kappale. :) Alkuun ne tosin oli 7,50 mut ei tainnu mennä kaupaks. :)

   Poista
 11. Saako esittää pyynnön? Seuraavan kerran kun on tälläinen vertaa kahta hyvin samantapaista lakkaa keskenään, niin voisiko lakat sutia viereisiin sormiin. Koska nyt kun ovat eri käsissä ja eri kuvissakin, niin on paljo vaikeampi verrata toisiinsa. Jos taas olisivat samassa kuvassa (eli siis vierekkäisissä sormissa) niin valotus yms. olisivat täysin samat molemmille lakoille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai, aina saa ehdotella :) En edes ajatellut tota, kun vaan ajattelin että ainakin muistan missä kynnessä on mitä lakkaa :D Ensikerrala teen ehdottomasti noin!

   Poista
 12. Mulla on toi wettiksen lakka. En tykkää siitä oikestaan enään ollenkaan. Se on mielestäni liian löysää koostumukselta ja kaverini meni pilaamaan sen ravistelemalla..:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei kyllä ole kovin munkaan mieleen. Miten se lakka muuten meni pilalle ravistelemalla? Kupliiko se nyt vai mitä sille tapahtui? :O

   Poista
  2. kuplia täynnä:(

   Poista
  3. Voi pöh! Hassua että ne on silleen jäänyt sinne, kun yleensäkin lakka kuplii, jos on ravistanut ja suoraa lakkaa kynnet. Yleensä se kuitenkin menee pois sillä, että lakka seisoo hetken. Kummallista :O

   Poista
 13. Mulla on vielä vajaa puoli pulloa tuota valkoista W7 jäljellä ja seuraavana on vuorossa Kleancolorin valkoinen. Sitä kyllä muistelisin jo kerran kokeilleeni, koska mielikuvani siitä on positiivinen :D Mulla on ärsyttävä tapa, että jos löydän jonkun hyvän lakan (esimerkiksi nyt tuo W7:n valkoinen), niin en voi ostaa sitä enää seuraavalla kerralla, kun täytyy kokeilla jotain muuta, jos se olisikin parempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: ehkä toi onkin ihan hyvä tapa löytää parempi. Tosi jos ostaa huonomman, niin sitten saattaa jäädä pyörimään nurkkiin :D Onko se sun puolikas W7 vielä ihan hyvässä kunnossa vai onko se kökkööntynyt ajan myötä?

   Poista
 14. Hmm voisin kyllä ostaa tuon w7 :) tällä hetkellä mulla on china glazen : snow käytössä. Oon vähän ristiriitasella tuulella senkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile pois ja kerro sit mitä tykkäät :) Mä veikkaan, että jossain vaiheessa mun tulee kanssa kokeltua Chinan valkoista, koska oon niin tyytyväinen muiden lakkojen laatuun. Mutta koska nyt mulla on puolitoista pulloa valkoista, niin tuskin ihan heti hommaan :D

   Poista
 15. Jännää, mutta noissa kuvissa Wet n Wild näyttää ainakin mun silmääni paljon paremmalta kuin tuo w7. Kumpaakaan lakkaa en omista, mutta etsin kyllä tällä hetkellä hyvää valkoisita lakkaa. Ohut sivellin kuulostaa hyvältä, kun aikoo tehdä ranskalaisen manikyyrin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noissa kahdessa kovin paljon eroa ollut lopulta ulkonäössä, mutta se mukavuus siinä levittämisessä oli kyllä huomattavasti parempi W7:lla kuin Wettiksellä. Se, että Wettis ehkä näyttää vähän paremmalta kuvassa, on ehkä siitä, että lakkaa on paljon paksummin siinä kuin W7:a, mutta joissain kohdissa sitä on silti paksummin kuin toisissa. Ohennettunakin toi Wettis on tosiaan aika haastava levittää ja ohentamatta ollenkaan, se on ihan kauhean kökköinen :D

   Poista