maanantai 17. joulukuuta 2012

Käsien hoidosta ja rasvoista

Minulta pyydettiin arvonnan palautteistaa jonkilaista vertailua käsirasvoista. Vaikka en kovinkaan montaa rasvaa olekaan käyttänyt, päätin kirjoittaa jonkinmoisen yhteenvedon ja sotkea mukaan myös yhden kynsinauhaöljyn ja yhden toisen ylistämäni voiteen :)


Ylivoimaisesti eniten käyttämäni käsirasva on oikean puolimmainen Vaselinen rasva. Sitä olen ostanut jo monta putelia ja tulen ostamaan myös jatkossa. Olen kuullut tästä rasvasta paljon kehuja monestakin eri blogista. Se imeytyy nopeasti ja kosteuttaa ihoa juuri minulle sopivalla tavalla. En siis tykkää sellaisesta rasvasta, joka imeytyy ihan salamana kuin ei olisi edes rasvannut, enkä toisaalta sellaisestakaan, mitä saa tuskalla imeyttää käsiin puoli tuntia. Tämä on juuri sopivasti siitä väliltä. Tässä on myös mieto ja neutraali tuoksu, tämä on tärkeä asia itselle (varsinkin iltaisin).

Toinen, minkä ihan mielenkiinnosta ostin juuri Yves Rocherilta on käsille ja kynsille tarkoitettu käsivoide, joka lupaa myös kaunistuttaa käsiä. Tiedä siitä kaunistumisesta, mutta kosteuttamisen tämä rasva osaa! On pienenäkin määränä tehokas, ja tosiaan tuntuu kosteuttavan pitkään. Koostumuksena tämä on ehkä vielä enemmän makuuni kuin Vaselinen voide. Kuitenkin pitkä miinus voimakkaasta tuoksusta. Eihän se epämiellyttävä ole, mutta todella voimakas ja kestää pitkään. Tykkään monesti rasvata käteni viimeiseksi illalla, kun menen nukkumaan, ja tätä en voi laittaa silloin ihan vain hajun takia.


Kolmas on Lemon Juice & Glycerinen Perinteinen käsivoide. Tämä oli mielestäni eri tavaraa kuin pumppupullossa. Siitä nimittäin pidin, koska imeytyi nopsaa ja oli kevyttä. Tämä puolestaan ei imeydy kovinkaan nopsaa (varsinkin kun tykkään vähän läträtä :P) Illaksi ihan hyvä (varsinkin jos omistaa puuvillahanskat), mutta tämä ei ole se rasva millä voitelet ennen kuin menet kirjoittamaan postausta tietokoneella.

Sitten yksi, mistä minulla ei ole kuvaa omasta takaa:
Kuva lainattu täältä.
Olen kokeillut tätä Evelinen Bio Aloe ja Bio Olive -käsivoiteita. Tuote lupaa kosteuttaa peräti 48 tuntia ja parantaa ihoa vähän joka suhteessa, kun lukee tuolta nettisivulta. Tämä rasva on minulla töissä. Tämä on sitä sarjaa, kun imeytyy niin nopeasti että tuntuu, ettei olisikaan laittanut rasvaa. Kiva siis kun työskentelee tietokoneella. Ihan kohtuullisesti kosteuttaa, mutta ei todellakaan yhtä tehokas kuin Vaseline.
Tässä on muuten hassu piirre, kun rasvaa puristaa kädelle, niin saa olla tarkkana ettei rasva liu'u pois kädeltä, kun laittaa korkkia kiinni :D Voide jotenkin "sulaa" käden lämmöstä ja muuttuu niin liukkaaksi, että muutaman kerran rasva on tässä yhteydessä pudonnut karvaiselle matolle, kun en ole ollut tarpeeksi tarkka :D


Sitten se luvattu kynsinauhaöljy! Käytän siis pääsääntöisesti niitä ebaysta saatavia "OPI" öljykyniä ja oon ollut ihan siinä uskossa, että öljy kuin öljy kun sitä kynsille levittelee. Sitten pääsin kokeilemaan tätä China Glazen marjoilta tuoksuvaa kynsinauhaöljyä ja ihan oikeasti eron huomaa!

Tuoksi ensinnäkin on ihan jumalainen ja kestää pitkään! Lisäksi tämän öljyn kosteuttava vaikutus kestää huomattavasti pidempään ja pienemmällä määrällä kuin halpiskynissä.


Vielä loppuun yksi voide, mitä en edes käytä käsille. Nimittäin apteekista saatava Humektanin perusvoide, jota käytän kasvoille. Laitan tätä siis iltaisin puhdistetulle iholle ja aamulla hitusen meikin alle. Mun iho on sellainen, että hilseilee kuivuttaan aina pesun jälkeen (vielä muuten kuorimisen jälkeenkin...) joten tämä on ihan omiaan siihen!

Aikaisemmin olen suorastaan välttänyt "turhaa" rasvaamista, koska iho rasvoittuu luonnostaan todella nopeasti ja jotenkin kuvitellut, että lisää rasvaaminen vain pahentaa asiaa. Se on kuitenkin mennyt juuri päin vastoin: iho ei kiristä ollenkaan pesun jälkeen, kun laitan tätä ja kun rasva on imeytynyt, se ei rasvoitukaan niin vikkelästi.

Kosmetologi myös sanoi minulle, että pintakuivan ihon kanssa jossa on paljon epäpuhtauksia, kosteuttaminen on tosi tärkeää, koska epäpuhtaudet ei pääse pois, jos kuiva pinta tavallaan "telkeää" ne sisälle ihoon. Oikeassa taisi olla! Itsellä on meinaan tämän rasvaamisen aloitettuani epäpuhtaudet vähän jo vähentyneet.

Oliko tästä teille jotain hyötyä?

P.S. InkkiPinkissä alkoi loppuvuoden alennukset, kaikkiin mahdollisiin tuotteisiin on lätkäisty alennustarra!



12 kommenttia:

  1. Pakko hankkia toi Vaselinen rasva ja ChG:n Holiday Berry sun hehkutusten ansiosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että saatoi olla avuksi :) Toi vaseline on kyllä ehdoton lemppari, mitä oon varmaan koskaan kokeillut.

      Poista
  2. Käytätkö sä mitään kasvonaamioita koskaan? :) Jos kuorit pelkästään, niin iho saattaa kuivua juurikin senkin takia. Itsellänikin on välillä niin kuiva iho, että se hilseilee, mutta mitään apteekin rasvoja en kasvoilleni laittaisi koskaan :D Ja kannattaa ottaa kokeiluun myös jokin kasvoseerumi, jonka voit laittaa kasvovoiteen alle vaikuttamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä naamioitakin käytän, mutta mulla vaan on aina ollut vähän tällainen iho. Jos en kuori ollenkaan tai kuorin paljon harvemmin, niin hilseily on vaan pahempaa. Voipa olla että joku seerumi olisi hyväksi, mutta ainakin mun käsityksen mukaan ne on aika kalliita :/ Mulle toi perusvoide on ollut ihan hyvää, se ainakin kosteuttaa. Eihän tuo nyt mikään lääkerasva kuitenkaan ole, vaikka apteekista saakin :) Ps. mulla muuten on atooppinen iho muutenkin.

      Poista
  3. ahh mie just rakastan tuota Yves Rocherin käsirasvaa, se pääsi loppumaan kyllä jo viikkoi sitten, mutta varsinki nukkumaankäydes se oli ihana kun se tuoksu jotenki "nukutti" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Meillä on sitten ihan erilailla tuoksujen suhteen :D Toi on kyllä ihanaa käsille paitsi että se tuoksu :D

      Poista
  4. Multa löytyy kans toi Vaselinen rasva ja oon tykänny siitä, mut vielä enemmän pidän siitä sinikorkkisesta versiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mä jostain kuulinkin, että noissa muuttui tai muuttuu pakkauksetkin... Vai onko toi sinikorkkinen joku ihan omansa? Vihreä taisi ainakin olla joku aloe veraa sisältävä. En ole ihan perillä :D

      Poista
    2. Piti kaivaa kumpiki rasvaputeli esiin ja vertailla :D Sinisessä on keratiinia ja E-vitamiinia ja punasessa keratiinia ja stratysia (ei mitään hajuakaan et mitä tää on), kummasaki kyllä luvataan että pehmentää käsiä ja vahvistaa kynsiä 50%. En tiiä kuvittelenko vaan mut musta tuo punanen on koostumukseltaan hieman paksumpaa ku sininen ja tuntuu laittaessaki erilaiselta :D tästä näät miltä se sininen puteli näyttää http://www.ebay.co.uk/itm/VASELINE-HEALTHY-HAND-NAIL-CONDITIONING-HAND-LOTION-/120744562891?lgeo=1&clk_rvr_id=427160723526&vectorid=229508

      Poista
    3. Nyt kun aloin miettiä, niin alkuun mulla onkin ollut pari putelia tota sinikorkkista. Luulin että se vaan vaihtoi väriä, kun nyt oon taas ostanut punakorkkista :D Pitääpä katsoa näkyykö noita molempia, jos tekis vaikka vertailua. Tosi mun mielestä en ole nähnyt nyt kuin punaista ja kokonaan vihreää :D

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Thank you for your comment :) Nice to know there are english speaking readers also!

      Poista