lauantai 11. toukokuuta 2013

St Moriz Rusketusta Kalpeanaanaamoille

Olen tyypillisesti hyvin vaaleaihoinen ja kesäisinkin auringonoton jälkeen Kalkkilaivan Kapteeni isolla koolla. Joka kevät vähänkin kun aurinko näyttäytyy, mulle tulee tunne, että pitäisi olla edes vähän väriä iholla kun alkaa kulkea lyhythihaisissa ja sääret paljaana.

Noh, ostan joka kevät näihin samoihin aikoihin myös kullanruskean hipiän toivossa itseruskettavaa voidetta. Yleensä se on ollut Garnierin tai Doven ja joka kerta päädyn samaan tulokseen. En nimittäin halua ostaa niitä ikinä sen muutaman käyttökerran jälkeen.

Eniten niissä ylipäätäänkin harmitta se haju, mikä tulee jo parissa tunnissa levittämisen jälkeen. En tiedä onko oma iho jotenkin sen tyyppinen, että haju tuntuu voimakkaammalta vai onko nenä vaan herkkä. Yleensä käynkin aina suihkussa kuuraamassa itseni saippualla muutaman tunnin päästä voitelusta. Ja silti tuntuu, että haisee :D Toinen juttu on monesti se, että koska oma iho on niin vaalea ja väritön, näyttää itsetuskettava monesti iholla keltaiselta. Ei hyvä.


Toiseksi tuotteeksi Thebokselta valitsin riskillä itselle täysin tuntemattoman merkkisen St Morizin itseruskettavan voiteen. Mitäpäs tämä tuote sitten lupaa? Olen poiminut Theboksen nettisivuilta joitain juttuja:
 • Kuivaihoisen valinta!
 • Voiteessa on opasväri, joka helpottaa tasaista levittämistä.
 • Ei haise perinteiseltä rusketusvoiteelta.
 • Helppo tapa saada luonnollinen, syvä ja tasainen rusketus.
 • Sisältää ainesosia, jotka hidastaa rusketuksen haalistumista.
 • Ennen käyttöä kannattaa kuoria ja kosteuttaa iho!
 • Levitys mielellään siihen tarkoitetulla kintaalla tai hanskat kädessä!

Itse värittömiin voiteisiin tottuneena näinkin tummanruskea väri tuntui suoraan sanottuna oudolta! Tuntui, että vaikka hieroi voimakkaasti iholle niin että tuli jo herkkäihoisena punaisia jälkiä, niin silti olisi epätasaista. Samaa sanoi myös peili. Kuitenkin seuraavana päivänä kun katselin itsäni peilistä, en nähnyt yhtä ainoaa laikkua tai raitaa missään. Ilmeisesti siis toimii hyvin. En siltikään uskaltanut koko päivänä istua sohvalle :D


Olin vähän tyhmä, kun en tietenkään käyttänyt hanskoja, vaikka suositeltiin :D "Enhän mä koskaan ennenkään..." No, olispa kannattanut! Väri kyllä lähti, kun pesi monta kertaa saippualla eikä kämmenet ole vielä tämän kolmen käyttökerran jälkeen yhtään ruskettuneet.

Siis se rasvan tummentama kämmen muistaakseni viiden saippuapesun jälkeen :*

Seuraavaksi itselle tärkein asia: se haju. Haju ei tosiaan ollut niin voimakas kuin esim. Doven voiteessa, mitä itsellä on edellisenä ollut. Se ei myöskään tullut lähes heti, vaan otti useamman tunnin ennen kuin aloin sitä havaita - ja sittenkin vain ihoa läheltä haistellessa. Ei siis ollenkaan häiritsevä!

Pakko vielä sanoa, että kun kaksi kertaa olin tuolla suklaavoiteella lätrännyt, niin keksin tavan tehdä siitä itselleni mieluisampi: sekoitin joukkoon paksua kosteusvoidetta! Väri muuttui ihan tummanruskeasta vähän suklaamoussen väriseksi (mun oikeasti teki mieli maistaa) ja iholle sen sai levittää huomattavasti huolettomammin! Uskalsin myös pukea vaatteet päälle loppupäiväksi. Näin teen todellakin myös jatkossa!

Loppuyhteenvetona: ehdottomasti parempi kuin ne perus marketeista saatavat! Kerrankin varmaan käytän koko pullon, enkä heitä 3/4 pullollista roskiin kuten yleensä :D Jos joku kiinnostui St Moriz löytyy täältä ja sillä on hintaa 9,90 e / 200 ml.

Muita valkoisia?

Huom! Mielipiteeni ovat kaikki omiani sekä hyvässä että pahassa. En myöskään hyödy linkeistä mitään, ne ovat vain teidän helpotukseksenne :)11 kommenttia:

 1. Olen miettinytkin millaisia noi St. Morizit on, niitä saa niin halvalla cheapsmellsista, että tän perusteella taidan tilata seuraavan tilauksen yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Omasta mielestä paljon parempi kuin esim. se Doven.

   Poista
 2. Mulla suosikkina toimii Yves Rocherin itseruskettava suihke. :) Sitä onkin kolme pulloa jemmassa.. :D Ensimmäisen kerran jälkeen tulee jo niin ruskeaksi, että en voi kun suositella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, pitääpä laittaa muistiin! Vasta oon alkanut tutustumaan YRn tuotteisiin viimeaikoina :) Mites sen kanssa toi haju? Se kun on mulle niin tärkeä asia :D

   Poista
  2. Omaan nenään se tuoksuu melko hedelmäiseltä, ei siis sellaselta itsarimaiselta niinkuin itsarit yleensä. :D

   Poista
  3. Itsari :D Mä oon tarkka nimenomaan siitä ns. jälkihajusta, muuten mulle on ihan sama miltä tuoksuu :D

   Poista
 3. Valkoinen valas täällä! Olen myös keväisin pakkomielteinen rusketuksen suhteen ennen kuin aijon paljastaa edes nilkkojani. Olen käyttänyt Dovea (pitänyt nenääni kiinni koko kevään) ja kasvoihin käytin viime keväänä kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa spray-pullossa. Mitään hyvää tuotetta en ole itse vielä löytänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskettuminen on kyllä vaikea laji :/ Itseä kiinnostaisi kanssa vähän naamaan saada väriä, mutta en todellakaan uskalla laittaa naamaani mitään :D

   Poista
 4. Muakin rupes kiinnostaan tää rasva:o) Kuinkas usein rasvaat, joka päiväkö? Osaatko sanoa, että jos ei rasvaa joka päivä, katoaako rusketus samantien? Oletko huomannut, että onko ruskettava ominaisuus säilynyt vaikka lantraat normi kosteusvoiteella? Entä tarttuuko väri esim. valkoisiin vaatteisiin? Mitäköhän mä vielä keksisin kysyä:oD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen rasvannut 2-3 päivän välein, ja kyllä ihan kiva on ainakin mun iholle tuolleen lantrattuna. Kyllä toi varmaan aika monta päivää vie, että kaikki lähtee, itsellä on nyt vasta muutama kerta takana ja laittelen aika vähän kerralla, kun oon luonnostaan kovin vaalea enkä halua mitään äkkirusketusta :D
   Itse en oikein uskalla laittaa mitään vaaleaa päälle enää samana päivän tuon rasvan laitosta, sen verran on tummaa :) En tiedä tulisiko siitä mitään, varsinkin kun laimentaa.

   Poista
  2. Kiitti, luulempa että tilaan kokeiluun tuota :o)

   Poista