sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Hennoja ja uusi seuraamismahdollisuus!

Lupailin jo ajat sitten, että kirjoittelen teille noista hennaväreistä, kun edellinen jalkoihin töherrys sai niin paljon suosiota. Noh, tämä sitten venyi, vaikka kuvasinkin kaikki jo ajat sitten. On vaan ollut liian kiire kaikkien postauksien kanssa :)

Noh, joka tapauksessa tällä kertaa tein hiukan isomman luomuksen. Innoistusta hain esim. tältä sivulta. Sieltä löytyy kivasti kaikkia perusmuotoja, joita voi hyödyntää tehdessä monimutkaisempia juttuja. Kuvasta tuli sen verran hankalasti kuvattava, että yhteen kuvaan sitä ei saanut millään. Se on siis yhtenäisesti jalkapöydällä ja ulkosyrjällä nilkassa/alasääressä.


Ja kukkasen epämuodostumanhan siis aiheuttaa hankalassa kuvassa kehräsen luu...se nimittäin on kyllä ihan symmetrinen :D


Niin, mitenkäs näitä sitten tehdään, moni oli kiinnostunut.

Iholta kannattaa pyyhkiä kaikki rasvaisuus pois, että väri tarttuu varmasti. Itse olen käyttänyt tähän ihan vain desinfiointiainetta, millä pyyhin aina kynnetkin ennen lakkaamista. Omien hennakartioiden päässä oli tällainen muovituppi ja sitten vielä kartion päähän työnnettynä pitkä, ohut naula.


Kannattaa puristaa kartiosta hennaa ihan vain paperille, että tottuu siihen kuinka väri tulee ulos. Itse jouduin hiukan leikkaamaan reikää isommaksi ja puristelemaan kuivempaa väriä pois ennen kuin pääsin iholle kokeilemaan.


Sitten vain pursottamaan sitä iholle :) Kannattaa olla tarkkana hutien ja muun sotkemisen kanssa, koska väriä on vaikea pyyhkiä pois ilman, että iho värjäytyy punaiseksi. Pieniä yksittäisiä virheitä voi pyyhkäistä heti pois vaikkapa pumpulipuikolla, mutta monesti jätän itse virheet pyyhkimättä juurikin sotkemisen pelossa. Hennassa hyvä puoli on myös se, että vaikka jälki ei olisi niin siistiä värin ollessa vielä iholla, se muuttuu tasaisemmaksi kun ylimääräinen väri lähtee. Ja virheet saa myös helposti piilotettua muulla koristelulla.

Kun kuvio on valmis, sen on hyvä antaa kuivahtaa jonkin aikaa. Sitten päälle suihkutetaan esim. apteekista saatavaa suihkemaista laastaria. Itse olen käyttänyt sitä, mutta ilmeisesti perinteinen keino on suojata kuvio sokeriliuoksella, ja luinpa jostain että myös tahmea hiuslakka olisi hommaan hyvää!

Kun kuvio on suojattu, värin olisi hyvä olla iholla useita tunteja. Väri lohkeilee ja irtolee ihon liikkeen mukana, mutta se ei haittaa, eikä sitä voi estää :D Myöhemmin pois kuoriutuvan värin voi nypläillä pois ja jälkelle jää vain tasainen kuvio.

Hennatatuointi kestää iholla inttäärnetin mukaan muutamista päivistä muutamiin viikkoihin, riippuen ihosta ja kuinka tatuointiaan kohtelee. Ne jotka tein jalkoihin sisäsyrjälle, kuluivat sandaalien remmien kohdilta huomattavasti nopeammin kuin muualta, ja pysyivät mielestäni suhteellisen esittelykelpoisina noin viikon verran.


Sitten tuo otsikossakin mainittu uusi seuraamismahdollisuus! Mietin pitkään useita anonyymilukijoita, jotka eivät ehkä syystä tai toisesta halua tehdä blogien seuraamista varten uusia tunnuksia. Samaistuin tähän itse, koska ennen blogini aloittamista en halunnut googleen tunnuksia ja seurailin blogeja välillä muistin varassa, välillä kirjanmerkeillä. Ja se oli tuskastuttavan ärsyttävää.

Niinpä päätin ottaa blogille käyttöön fb-sivut, jonne voin päivittää postaukset ja välillä ehkä jotain muutakin pientä, mikä ei ehkä ansaitse ihan kokonaista postausta blogin puolella :) Eli tervetuloa vaan kaikki halukkaat sinnekin! Yritän ainakin saada tykkäysnappulan tuonne sivupalkkiin, ja sitä ennen voitte etsiä fb:ssä haulla, jos ette malta odottaa :)


Mitä tykkäsitten tämän kertaisista hennoista? Kohta muuten loppuu arvonta...käykää sielläkin!14 kommenttia:

 1. Vautsi, onpas mahtavat! Tuommosten maalausten kanssa varsin simppelitkin kesäkengät saa jalat näyttämään juhlavilta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hiutale! Tämä olikin kiva sandaalien kanssa :)

   Poista
 2. Onpas kivat! ^^ Ajattelin tulla huutelemaan että kokeilin tuossa toista tapaa näiden hennojen kanssa, eli annoin hennan kuivaa ihan kokonaan, niin että se rapisi iholta, ja suihkutin sen laastarin vasta sen jälkeen. Tämä vaikuttaa melkeen tummemalta ja tasaisemmalta kuin niin että olis antanut hennan olla iholla! :D Kannattaa kokeilla! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Maame! Mäpä kokeilen tuolleen seuraavaksi! Toi onkin vähän hassu kun tossa vaiheessa olevinaan ruskea väri leviää iholla hiukan, kun suihkuttaa laastaria. Sitten taas kun käy suihkussa, niin se lähtee, mutta tossa kuvassakin näkyy toi ilmiö.

   Poista
 3. Ootko sä vasenkätinen ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kuvista on helppo niin päätellä, koska oon huono käyttämään kameraa oikealla kädellä :D

   Poista
 4. Onkohan mulla täysin turmeltunut mieli kun tuosta kuviosta jalkapöydän päällä tulee jotain ihan muuta mieleen... Ensimmäinen mielikuva oli meinaan kirkkovene, näin kauniisti ilmaistuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi ei :D Toihan on siis paisley-kuvio, tai muunnelma sellaisesta :)

   Poista
 5. Tunnustus:
  http://miraclesnails.blogspot.fi/2013/06/i-love-your-blog-tunnustus.html
  Olette mahdollisesti jo saaneet tällaisen tunnustuksen, mutta minä jaoin tunnustuksen viidelle suosikkiblogilleni. Deal with it. ;) Teillä on ihanat blogit! <3

  VastaaPoista
 6. Hei Mistä ostat hennavärit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin nämä Huuto.netistä :) Varmaan ebayn ihmeellisestä maailmansta kanssa saa.

   Poista