torstai 22. elokuuta 2013

Nakukynsiä ja kotispa

Koska tässä on nyt tämä väliaika, kun ei ole lakkoja kynsillä niin ajattelin tehdä teille käsien- ja kynsienhoitopostauksen. Tämä on tällainen rutiini, miten en kokonaisuudessaan tee joka lakkojen vaihdon yhteydessä. Yleensä vain kuorin käteni ja kynsinauhani, mutta nyt paremmalla ajalla oli hyvä hommailla kaikkea muutakin. Tässä olisi koko kauheus suoraa töistä tulemisen jälkeen.


Kynnet on värjäytyneet aikaslailla. Jostain syystä itsellä Avonin Mineral Fix on päästänyt paljon punaista sävyä imeytymään lävitseen ja takertumaan kynsiin. Tilanne on ollutkin tämän näköinen jo pidempään. Muotokin on taas vähän mitä sattuu, mutta päätin että vaikka peukun kynsi lyhenikin radikaalisti (rest in peace), niin en leikkaa kaikkia nysiksi, kun muut ovat kuitenkin edelleen samaa paria.

Tässä olisi jälkeen-kuva, jossa tilanne on ainakin omaan silmään parantunut!


Mitä tapahtui tässä välissä?

1. Pesin käteni saippualla ja kynsiharjalla putsasin myös kynnenaluset huolella.

2. Kuorin käsien ihon ja kynsinauhat Freemanin käsikuorinnalla. Siitä oli jo erikseen oma juttunsa. Toimii kyllä ihanasti ja nykyään tämä riittää pelkästään kynsinauhojenkin hoitoon ja cuticle removerin käyttö on jäänyt vähemmälle.

3. Halusin kuitenkin vielä huoltaa kynsinauhat vähän huolellisemmin, niin käytin myös Konadin Cuticle Removeria. Työntelin kynsinauhat huolella taakse ja lopuksi pesin kädet huolellisesti.

4. Buffasin kynnet hyvin poikkeuksellisesti. Yleensä en tätä harrasta, mutta nyt kun aikaa oli...

5. Rasvasin käden oikein tuhdisti Laveran ihanalla mantelin ja sheavoin tuoksuisella käsivoiteella. Myöhemmin laitoin vielä kynsiöljyä.


Omaan makuun kynnet näyttää nyt suht siisteiltä, kun yrittää olla huomioimatta keltaisuutta mikä nyt vaan kuuluu valitettavasti lakkailijan elämään. Silti oma äiti sanoi, että onpa hurjan näköiset ja värjäytyneet :D

Missäs kunnossa teidän kynnet on kesän jälkeen? 12 kommenttia:

 1. Ei nuo vielä mun kynsieni rinnalla ole keltaista nähneetkään... ;) Ennen ja jälkeen kuvat on aina kivoja, kiitos tästä postauksesta ja etsinpä sitten seuraavaksi itselleni käsien kuorinta-ainetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, kiitos vaan! Ehkä se on aina omat kynnet kun näyttää kauheimmilta, koska aina mun mielestä kaikilla muilla on siistimmät :D

   Poista
 2. Edelleen se sokeri-öljy -sekoitus testaamatta.. :D (meillä ei ole sokeria, joten homma tyssää aina siihen. Pitäisi vissiin muistaa joku kerta ostaa sitä kaupasta?) Itsellä on kovinkin kuivat kynsinauhat, tikuttuu kovasti vaikka kuinka koitan niitä hoitaa. Olen jo lähes epätoivoinen niiden suhteen.

  Pitää edelleen kurkata nuo Freemanin tuotteet, ne tuoksut kun houkutteli kovastikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi on jo hyvin, jos ei talosta löydy sokeria :D Mitä sä laitat kahviin tai teehen :D
   Suosittelen kyllä ehdottomasti joko sokeria ja öljyä tai sitten tuota Freemanin vastaavaa! Omasta mielestä kynsinauhat pysyy nätimpinä hyväkuntoisempina niillä kuin vaikka jatkuvalla cuticle removerin käytöllä, joka on aika raju iholle. Sitten vaan kovaa öljyämistä ja rasvaamista lisäksi!

   Poista
  2. Kahviin pelkkää kermaa ja teetä en kotona juo. Enkä leivokaan tavissokerista, niin siinä se sitten olikin :D
   Huomasin, että tuo removeri on aika hurjaa kynsinauhoille, kuivattaa vielä enemmän. Näkisit nää nyt - ohhoijakkaa. Pakko se jotain näille korpuille on tehdä. Rasvaa, rasvaa! :)

   Poista
  3. Varmaan kannattaa juu rasvailla oikein huolella ja usein! Uskon että on parempi kosteuttaa, kuin kuoria niitä enempää. Sitten kun on kunnolla rasvatut niin voi alkaa miettiä vaikka tuota sokerikuorintaa, missä siinäkin on pehmentävää öljyä :)

   Poista
 3. Mä en taaskaan oo päässy kommentoimaan sun viimeisimpiin postauksiin? Mistä ihmeestä se oikeen johtuu? :o No kaikki kynnet on kumminki ollu todella ihania, mihin en oo kommentoinu (: Ei noi mun mielestä näytä mitenkään pahalle tuossa jälkeen kuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan hittolainen! Nyt on kyllä ollut muutenkin hiljaista kommenttien osalta, niin mahtaisko muillakin olla ongelmia :O Ikävää tällainen ja kun bloggerin muutkin temputtelut tietää, niin en yhtään ihmettelisi että on vaan siitä kiinni!
   Kiitos kehuista!

   Poista
 4. Minulla käytössä öljy-sitruuna -seos, taidanpa lisätä siihen joku kerta sokeriakin kuorinta-aineeksi :) kiitos muistuttelusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi sitruuna onkin varmaan ihanan raikas! Voisi itsekin jos joskus edes omistaisi sitruunaa :D

   Poista
 5. Ero on kyllä melkoinen :) Mun kynnet oli kuukausikaupalla tosi surkeassa kunnossa, mutta nyt alkaa vihdoin olla vähän parempi tilanne, kun olen tehohoitanut niitä ehkä nelisen viikkoa (Mavalan Scientifiquea, Trindin Nail Balsamia ja Nail Repairia...). ONNEKSI. Toivon että tämä hyvä kehitys jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, joo-o, syytä onkin olla eroa, kun näytti kynnet tuolta :D Mä en tiedä, mikä siinä on kun mulla monesti näyttää, että olisi kynnenaluset likaiset, vaikka olisin just pessyt ne oikeen kynsiharjalla :D Ja nyt vielä pahempi kun en muutamaan päivää hoitanut juurikaan kynsiä kun en lakkaakaan pitänyt.

   Kiva kuulla sunkin kynsille kuuluu jo parempaa! Toivottavasti saat ne hyvään kuntoon ennen talvea :)

   Poista