sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Water Decals -tutoriaali

Tänään kiinnitellään water decalseja :) Itse tykkään decalseista enemmän kuin tavallisista tarroista. Tarrat ovat paljon paksumpia ja jos niiden päälle laittaa suoraan pikakuivattajaa, se saattaa kipristää tarrojen reunoja ylöspäin. Siirtokuvat on hyvin ohuita, ja ainakin itse laitan päälle pikakuivattajaa eikä mitään radikaalia tapahdu.1. Leikkaan haluamasi decalsit irti arkista.


2. Irrota päällä oleva kirkas kalvo ennen palasen laittamista veteen.


3. Tipauta palanen veteen, niin että se peittyy kokonaan. Anna liota 10-15 s. Aika saattaa vaihdella hiukan eri decalsien kanssa ja joskus kestää pitkäänkin ennen kuin kuva alkaa irrota pahvista.


4. Nosta pala vedestä. Voit kokeilla varovaisesti sormen kärjellä, joko kuva liikkuu pahvin päälle. Jos ei liiku, upota se vielä hetkeksi veteen.


5. Liu'uta kuvio varovasti irti ja tartu siihen pinseteillä.


6. Siirrä kuvio kynnelle ennen kuin se ehtii kuivua. Sitä voi asetella vielä hetken kynnellä ennen sen lopullista tarttumista. Tähän voi käyttää vaikka vain sormenpäätä, mutta myös esim. vaupuikko käy. Asetteluaikaa voi pidentää kastelemalla kynnenkin ennen kuvion laittamista kynnelle.

7. Kuvion kuivutta vähän aikaa, voit levittää päällyslakan.


Oli teille lukijoille apuja tästä?


8 kommenttia:

 1. Tosi hyödyllinen tää tuto! Itse en water decalseja ole ikinä kokeillut mutta tässä just aattelin tehdä tilausta mimaxille ja ostaa water decalseja samalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi! Itse yllätyin todella noista decalseista kuinka ihania ja helppoja ne on! Ja paljon pysyvämpiä kuin tarrat :)

   Poista
 2. kiitos tutosta =) oon kerran kokeillu aiemmin mut varmasti hyötyy monille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eekku! Toivinkin että moni tästä hyötyisi :) Itsekin piti tutosta varmistaa silloin kuin ekan kerran kokeilin :)

   Poista
 3. Kiva ja selkeä tutoriaali! Tänään varmaan luvassa minultakin kokokynnenkuvio (vesitarra) tutoriaalia! :--) Oon vähän taas laiminlyöny kynsiäni, kun vieläkin vanhat lakat... :x
  Toi kukka on tosi kaunis, osaispa tehä one stroke -tekniikalla sellaisen. :D
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mella! Oon kovasti yrittänyt kehittyä tässä tutoriaalipuolessa ja erityisesti kuvaamisessa (varsinkin kun mun kuvaustilat on vähän...erikoiset ja alkeelliset) :)
   One strokeista puheen ollen...mun ei pitänyt koskaan ostaa akryylivärejä ja arvaa, mitkä mulla nyt on tossa pöydällä. En varmaan ala hauskuuttaa ketään kauheilla one stroke -kukkasilla :D

   Poista
 4. Tosi hyvät ohjeet näin aloittelijalle :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Huomasithan että mulla on myös arvonta meneillään :)

   Poista