tiistai 13. marraskuuta 2012

Aspiriinikuorinta

Joskus lueskelin jotain juttuja epäpuhtaan ihonhoidossa käytettävistä AHA- ja BHA-hapoista, ja totesin että ainakin valmiit tuotteet on ihan liian kalliita mun opiskelijan lompakolleni.

Niinpä aikani kuukleteltuani törmäsin tähän. Marssin apteekkiin, ostin aspiriinia, marssin Stockalle ja ostin Freemanin ananasnaamion. En ala todellakaan luonnoimaan noista hapoista, mitä nämä molemmat sisältää, koska en ole asian ekspertti. Jätän sen muille :)


Tässäpä nämä peruskaupasta saatavat ihmeaineet. (Arvatkaa mahtuiko Freemanin kookas puteli mun uudistettuun valolaatikkoon -.-) Kiitos muuten Vanquish, poistin nenäliinan toisen paperin ja tämä toimii :)


Tältä näyttää entsyymimaski. Tuoksu on niin ananasmainen, että luulisi jo hierovan oikeaa ananasta kasvoille! Ihanan raikas.

Tosiaan, murenna aspiriinitabletti tipauttamalla siihen muutama pisara vettä tai kostuttamalla se naamion  avulla. Sitten levittelet sen kasvoille (on muuten vaikeaa, kun mulla se haluaa mennä kynsien allekin), ja päälle ananasnaamiota. Ei tosiaan kannata laittaa pillerin päälle kuin se muutama pieni tippa vettä, koska muuten se alkaa valua kasvoilta pois...kokeiltu.

Pitäisi vissiin yrittää pitääkin tätä 10 minuuttia, mutta itsellä se ainakaan ei onnistu, koska kun hieron naamiota aspiriinin päälle, tapahtuu joku ihana reaktio ja muutenkin aika liukan naamio muuttuu vieläkin juoksevammaksi. Eli siis alkaa valua naamalta :D

Muutaman minuutin saan sitä aina pidettyä uudelleen levittelyn voimin, ja sitten hiukan kuorin rakeiden avulla kasvoja ja pesen kokonaan pois.

Pakko kyllä sanoa, että millään ei tule ainakaan mun kasvoista yhtä pehmeitä! Tämä on loistava keksintö! Olen ehkä reilun kuukauden käyttänyt tätä systeemiä kerran viikossa ja omasta mielestä nyt jo on vähän epäpuhtaudet vähentyneet.

Uskallan siis käyttää tasan tuon kerran viikossa, koska ihoni on aika herkkä ja vähän couperoottinen, ja tuo kuorinta on aikas ärjy. Mutta voin sanoa, että paljon muuta kuorintaa tämän lisäksi ei sitten tarvitsekaan.

Oletteko kokeilleet tai meinaatteko kokeilla?


4 kommenttia:

  1. Kiva jos toimi ;) Kuulosti jännältä tuo aspiriinikuorinta! Mutta onhan siinä asetyylisalisyylihappoa, niinkuin finnien hoitotuotteissakin :) Täytyypä kokeilla tuotakin, vaikka mullakin on aika herkkä iho...

    Itse luin eilen Saara Sarvaksen blogista hehkutusta himalajansuolasta ihonhoidossa, ja aion marssia tänään luontaistuotekauppaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä mennäkin jossain vaiheessa itsekin lueskelemaan tosta suolasta, ei ole yhtään tuttu. Kannattaa kokeilla, vaikka sitten vähän harvemmin jos iho on herkkä :)

      Poista
  2. Enpäs ole vielä kokeillut, vaikka kosmetologina olen monesti tästä kuullutkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan kokeilemaan, aika halpa homma vaikka ei sitten tykkäisikään. Aspiriinit voi käyttää päänsärkyyn ja naamion sellaisenaan :D

      Poista