tiistai 20. marraskuuta 2012

Hups... Tumpelointia ja nakuilua.

Taas kerran jotain pientä käsien ja kynsien hoidosta. Kamppailen nimittäin tällä hetkellä kuivien kynsien kanssa. Joku aika sitten kuvailinkin kynsiä ilman lakkaa, kun taitoin keskisormen kynnen. Nyt sitten kuvaan taas uudelleen kun tumpeloin eilen vähän...ja lyhensinkin taas.


Tässä kuvassa näkyykin vielä vähän tuo keskisormeen jokin aika sitten sattunut taittuma. Kohta se on kasvanut pois :)

Mutta katsokaa nyt, kuinka kuivat nuo kynnet on pinnaltaan. Myönnän kyllä käyttäneeni muutamia kertoja cuticle removeria ja raaputtaneeni kynnenkin pintaa vähän. Muuten kyllä rasvailen ja aina pidän lakkaa päällä, ettei tulisi mitään vaurioita. Osaako kukaan sanoa, miksi nuo on tuollaiset? Ne on suorastaan karhean tuntuiset :(


Tässä näkyykin se tumpelointi. Etusormen kynsi melkein katkesi kynsipedin puolelta :O
Kynsillä oli siis kaikki lakat laskettuna 7 kerrosta lakkaa, joten kun tökkäsin sormen kovaa, se ei katkennut. Lakan pintaan vain tuli halkeama ja sormea kuumotti.


Kotona otin lakat pois, ja tuo näky paljastui alta. Ei voi ainakaan sanoa, että mulla liian helposti katkeilisi kynnet, kun taas selvisin tuollaisella halkeamalla, vaikka tärsky oli melkoinen.

Kateellistenkin pelossa paljastan, että kynsi multa on katkennut tasan yksen kerran. Silloin yöpöydän laatikko putosi sen päälle ja kynnestä lähti kulma. Muuten olen säästynyt paljolta.

Jakakaa vinkkejä kuivuuden peittoamiseen tai omia tarinoita hurjista halkeamista!


9 kommenttia:

 1. mä laitan yleensä (=sillon ku muistan ;))kynsinauhaölyä kynnelle ja kynsinauhoille reilusti ja sit puuvillahanskat käteen. Sit ku se on kuivunu nii laitan käsirasvaa isot läntit kynnelle ja hieron niitä vähän aikaa ja sit takasi niihin hanskoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanskoja mulla kyllä ei ole ollut käytössä mutta muuten läträän käsirasvalla...mua niin ihmetyttää tuo kynsien pinta. Liekö sitten van toi cuticle remover syypää.

   Poista
  2. Apua ajattelin just ostaa cuticle removerin, ehkäpä harkitsen vielä :D

   Poista
  3. Mä olen varmaan vain ollut liian kovakourainen :D Eli osta pois :)

   Poista
 2. Mä oon huomannu että jatkuva kynsilakanpoistoaineen käyttäminen kuivaa kynsiä, se on niin vahvaa tavaraa ilmeisesti (muovimukikin syöpyi joskus siitä) mutta samalla tavalla myös kynsilakkojen nyppiminen rikkoo kynnen pintaa.. Nii ja myös jotku vahvat pesuaineet vaikuttaa siihen että kynnet kuivuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sähän sen sanoit! Nyt oon välillä käyttänyt asetonillista poistoaineitta, ja yleensä oon käyttännyt asetonitonta! Se varmaan on syypää tähän.

   Poista
  2. Nonii! Asetoninen on kyl tehokkaampaa mun mielestä mut jos noi kuivat kynnet häirittee nii ehkä kantsii taas vaihtaa lempeenpään :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. öghöm, hölmöilin ensimmäisen kommentin kanssa joten uusiksi:

  Siut on haastettu!

  http://kynttapidempaa.blogspot.fi/2012/11/haaste-jonka-siippani-sai.html

  (Ja osallistun ihan kohta siun arvontaakin :D)

  VastaaPoista