maanantai 19. marraskuuta 2012

One stroke -tutoriaali

Tutoriaalia one stroke -kukista pyydettiin, erityisesti videon muodossa, mutta pakko edelleen tunnustaa, ettei minulla ole siihen taitoa. Ja liian vähän aikaa tällä hetkellä alkaa opetella. Niinpä tulee kuvallinen tutoriaali :)


Tarvitset siis vettä, tietysti akryylimaajea, tasapäisen sivetimen (sen kokoinen kuin haluat kukan terälehden suurinpiirtein olevan), jotain mihin pyyhkiä sivellin ja halutessasi jokin paletti ja dotting tool. Minulla paletin virkaa toimittaa muovinen kansi.

1. Annostele kahta haluamaasi väriä paletille, kastele sivellin pehmeäksi ja kuivaa se kevyesti.


2. Dippaa siveltimen toista laitaa toisessa värissä ja toista laitaa toisessa. Yritä välttää, etteivät värit menisi sekaisin.


3. Nyt siveltimessä on molemmilla puolilla oma värinsä.


4. Tasoita väriä vetämällä sivellintä muutamiakin kertoja alustalle, kasta siveltimen molempia laitoja maalissa aina tarpeen mukaan. Kun olen saanut jäljen tarpeeksi tasaiseksi, voit siirtyä kynnelle.


5. Ala tehdä terälehteä, niin että värit sekoittuvat rajalta hiukan ja tuloksesta tulee utuisempi. Liike edestakaisin on hyvin pientä, voisipa verrata jopa siihen että käsi tärisee.


6. Toista sama tehdäksesi useamman terälehden. Jos keskusta ei ole tämän jälkeen vielä värillinen, voit täyttää sen.


7. Lisää halutessasi pilkkuja kukan keskelle.

8. Kun kukka on kuivunut ja olet tehnyt haluamasi muut koristelut, lisää vain päällyslakka.

Jos kukkasi menee pieleen, pyyhit sen vain pois kostutetulla vanulapulla / vanupuikolla tms. Kuivuneemman kukan saa paremmin pois sitä hiukan luottamalla, lisäämällä esim. siveltimellä vettä kynnelle ja pyyhkimällä sitten.


10 kommenttia:

 1. Kätevä tuto.

  Itseä kaduttaa se, kun en heinäkuussa ostanus cesarsin avoimissa ovissa oumaxin akryylivärejä. Ne olisi vain ollut 2 euroa kappale..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voithan käydä ostamassa muutkin kuin oumaxit! Nää mun maksoi Stockalla kympin pintaan (kai) ja ihan pärjään näillä :)

   Poista
 2. Lunalii! Olin jo melkein unohtanut, että lupasin vinkata arvonnasta. Mutta nyt, kun luin siun kommentin omasta blogista, niin muokkasin sitä postausta vähäsen 8) Eli nyt on vinkattu! Toivottavasti tulee paljolti osallistujia!

  Ja kerrankni ymmärrettävä tutoriaali.. Nytpähän selvis, miksi en saa omia one strokejani onnistumaan -.- :D Mie vaan vetelen sillee nopeasti ilman edestakaisinliikettä, ja vielä väärässä "pituussuunnassa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, kiitos sulle! Toivotaan että miljoona ihmistä lukis sen sun postauksen :D
   Olipa hyvä, että tykkäsit tästä tutosta, kun mietin pitkään että miten ymmärrettävän tuton pystyy pelkillä kuvilla tekemään tästä hommasta. Video olisi varmasti tuhannesti ymmärrettävämpi :D
   Tuun sit kattomaan kun oot tehnyt uudelleen tällaiset kukkaset.

   Poista
 3. ihanan selkeä, helppo ja kaunis tuto :) lisää tällaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon S! Teen aina kun löytyy hyviä aiheita tai tietty jos joku osaa jotain tiettyä toivoa :)

   Poista
 4. Ihana tuto :) Tykkäsin todella paljon! :))

  VastaaPoista