maanantai 8. heinäkuuta 2013

Eroja on... Asiaa kuvaamisesta

Heippahei! Tänään vähän jotain muuta höpinää kuin kynsiä - tai oikeastaanhan postauksen kuvat on pelkkiä kynsiä, mutta enemmänkin silti vain kuvaamisesta ja muusta siihen liittyvästä. Pitänee varmasti alkuun jo varoittaa, että postaus on pitkä. Eli jos nukuttaa, niin älä ala lukea :D

Alkuun laitan oman ottamani kuvan pokkarilla aiemmin tekemistäni juhannuskynsistä:


Miten itse kuvaan? Yritän päästä auringon paisteeseen saadakseni totuudenmukaisia kuvia, mutta koska ikkunat on meillä pohjoisen puolella, tämä ei yleensä ole mahdollista. Niinpä kuvaan valkoisen valon alla käyttäen taustalla niinkin yksinkertaista kuin valkoinen paperi. Tärkeintä on, että tausta on rauhallinen, vaikka sitä ei itse kuvassa paljon näykään.

Tykkäisin ottaa kuvani light boxissa, mutta sellaista ei tällä hetkellä ole (hups, mun käsi meni läpi katosta :D), joten monesti valo heijastuu kynsilakan kiiltävästä pinnasta. Näissä kuvissa sitä ei niinkään huomaa, tai siihen ei kiinnitä huomiota, holoefektin ansiosta, mutta vilkaiskaapa tänne. Myöskään käyttämäni valo ei ole kovinkaan tehokas, joten tarvitsisin oikeasti valkoisemman valon kirkkaampana, jotta kuvien valotukseen ei tarvitsisi yhtään koskea jälkikäteen.

Itse kuvaan kynnet mahdollisimman läheltä käyttäen kameran macroa. Oikeasti fyysisesti todella läheltä. Harvemmin tulee oikeastaan edes rajattua kuvia ollekaan. Jos kuvaan kauempaa ja rajaa myöhemmin pienemmiksi, kuvan tarkkuus kärsii. Muuten korjailen pikkuisen joskus värisävyjä ja säädän valotusta. Joskus jonkun virheen poistan iholta, kuten pienen haavan tai ihorempsun, mitä tuskin haluaisittekaan nähdä :D


Sitten toiseen osuuteen, eli mökillä juhannuksena isäni pääsi ehkä hiukan innostumaan myös kynsien kuvaamisesta. Valokuvaustahan hän muutenkin jo harrastaa. Valittelin holokynsien vaikeaa kuvaamista, ja isä tietysti halusi itsekin päästä ottamaan kynsikuvia <3 Yllä oleva kuva ja seuraavat kuvat ovatkin isäni nappaamia järkkärillä.

Mitä tehtiin tällä kertaa? Koska tämä oli vähän puskantakaa tullut kuvaussessio, niin eipä ollut makroputkea ja nämä kuvat puolestaan otettiin hyvinkin kaukaa ja lopulta itse rajasin ne sopiviksi. Näissä ei kyllä tarvinnut valotuksia tai mitään muutakaan korjailla, toisin kuin aiemmin omissa kuvissani...Sitten vielä vähän lisää kuvaamisasiaa. Nimittäin sain vähän palautetta, että kuvani ovat kellertäviä... Toivon, ettei tämä johdu siitä että kamera olisi alkamassa hajota, koska varsinkin tarvikekuvat on alkaneet olla jotenkin rakeisia, vaikka kuvausolot eivät ole muuttuneet. Muutenkin tuntuu, että kuvaaminen on muuttunut aiempaa haastavammaksi... Toinen asia, mikä saattaa vähän vaikuttaa on erilaiset näytöt koneilla, koska itse en pidä kuviani mitenkään hälyttävän keltaisina ja toisaalta taas itselleni monen muun kuvat näyttävät siltä, että iho olisi vähän turhankin maidon valkea. Liekö sitten siinäkin joku tekijä.

Noh, otin itseäni niskasta kiinni ja päätin vihdosta viimein panostaa omiin kuvausolosuhteisiini budjetin sallimalla tavalla. Ostin nimittäin Sissin suosituksesta Ikeasta kohdevalaisimen ja hain siihen kaveriksi päivänvalolampun.

Kuva: Ikea.
Noh, nyt sitten omasta mielestä ainakin valotukseen tarvitsee jälkikäteen koskea paljon vähemmän ja harvemmin. Huomaan myös, että kuvissa on paljon vähemmän epätarkkoja, eli en varmastikaan jatkossa kuvaa 40-50 kuvaa yhdistä kynsistä, mitä olen tehnyt aiemmin. Seuraavat kynnet tulevatkin sitten uuden lampun kanssa kuvattuna...saas nähdä huomaako kukaan eroa :D

Loppuun vielä kuva ihasta (alkoholittomasta) juomasta, mitä tuli hörpittyä juhannuksena.


Meni vähän jorinaksi, mutta heräsikö kellekään ajatuksia? 


28 kommenttia:

 1. Ite en ole kyllä huomannut mitään kellertävyyttä kuvissa! Ja muutenkin kuvat ovat olleet minun mielestä varsin hyviä tähänkin asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :D Noh, kiitosta vaan! No ehkä se on sitten positiivinen ylläri, että kohta tulee toisen valon kanssa kuvattuja kuvia :)

   Poista
 2. Mie en ole kyllä keltaisuutta siun kuvissa nähnyt :o Oikein hyviä kuvia on ollut :) Ainahan toki itse kuvaaja haluaa parantaa kuviaan (täälläkin juuri ihan kohta lähden kameraostoksille)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ehkä se on sitten hyvin tarkka silmä kun näkee keltaisuutta :D Ja mun kriittinen silmä :D
   Mä niin toivon, että oma kamera ei hajoisi, sillä en haluisi ostaa uutta kun tuolla tykkään kuvata eikä olis varaa.

   Poista
 3. En minäkään ole kuvissa mitään kellertävyyttä huomannut! Ja myös mun mielestä kuvat ovat olleet hyviä! :)

  VastaaPoista
 4. Yleisesti ottaen en suosittelisi ottamaan kuvia suorassa auringonpaisteessa, vaan aina hajavalossa. Pohjoiseen antavat ikkunat siis ovat juuri hyvät. Ja mitä likaisemmat ikkunat, sen parempi ;) Siksi esim. light boxeissakin käytetään sitä harsoa, että valo jakaantuu tasaisesti, sama periaate pätee myös ikkunan edessä kuvailuun.

  Mutta hyviä kuvia sulla on, älä stressaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armi! Tiedän tuon homman kyllä, että hajavalo olisi parempi, mutta mun kamerassa parhaat kuvat tulee mahdollisimman kirkkaassa valossa, koska ISO-herkkyys ei ole mitään kovin suurta suurimmillaan :D Uusi light box mulla onkin suunnitteilla ja toivoisin, että jaksaisin toteuttaa sen jostain muusta kuin nenäliinasta, niin ei heti menisi rikki :D

   Poista
 5. Minunkaan näytölle ei kuvat ole keltaisia :D Hyviä kuvia on sulla täällä ollut! Itsekin pitäisi jaksaa yrittää panostaa kuvaamiseen hieman enemmän. Tällä hetkellä otan yleensä eri valaistuksissa 2 kuvaa, eli yhteensä ehkä 6, ja niistä päätyy pari blogiin, oli ne sitten mitä oli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm...no ehkä tosiaan olen sitten ronkeli omien kuvieni laadun suhteen :D
   Kylläpä sä pärjäät pienellä määrällä kuvia! Itse tosiaan otan joka kerta useamman kymmenen, ja niistä sitten arvon, mikä olisi onnistunut :D

   Poista
 6. minusta sun kuvat on ollut hyviä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon eekku! Oon selkeästi taas alkanut panikoda turhan takia :O

   Poista
 7. Kiitos vinkeistä. En minä ole kyllä mitään moittimistä sinun kuvista löytänyt. :)

  hauskaa Heinäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Kiva kuulla, että sait jotain vinkkiä näistä mun kirjotuksista, sillä en todellakaan pidä itseäni kovin hyvänä kuvaajana :)

   Poista
 8. Itse asiassa tuli taas mieleen uusi haaste, yllätys... :D Voisi laittaa blogeihin kiertoon haasteen valokuvista, tyypillinen kuva muokattuna ja muokkaamattomana. Näkisi mitä itse kukin tekee kuvilleen ennen julkaisua blogissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi olisikin hyvä idea! Meinaatko itse tehdä vai teenkö minä?

   Poista
  2. Tee vaan, jos muistat mua siinä. :) Mullon meneillään 31 päivän haaste ni en voi ottaa muuta nyt samaan aikaan, se vie ajan plus neljä hoitokissanpentua.

   Poista
  3. Okei, yritän ainakin olla nopea, mutta saas nähdä :D

   Poista
  4. Ja MEIDÄN haaste on jo kiertämässä kovaa vauhtia blogeissa, kyllä otti hyvin tuulta alleen. :)

   Poista
  5. Jep, oli kyllä ylläri miten hyvin porukka alkoi tätä pistämään eteenpäin :)

   Poista
  6. Niin joo, ja toivottavasti et tarkoittanut tuolla "meidän" että päädyin jossain kohtaa omimaan sen itselleni :D Kyllä ainakin yritin sut ihan hyvin mainita tuossa postauksessa :)

   Poista
 9. Tuo lamppu-valaisinkombo on kyllä paras parinkympin sijoitus mitä blogin eteen voi tehdä, toivottavasti olet tyytyväinen:)
  Minusta olisi kiva, kun itse ei tarvisi ottaa kuvia vaan olisi joku toinen kuvaamassa mutta mulla ei ainakaan ole tällaista mahdollisuutta käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on hyvä, kiitos vaan paljon! Olisi kyllä kiva jos saisi aina vaan keskittyä siihen, että kynnet näyttää hyvältä ja joku muu huolehtisi kuvaamisesta :D Huomasin sen taas, kun kuvasin uutta hiekkalakkaani ja totesin, että kamera ei vaan tallenna oikein sitä väriä. Vaikka on hyvä lamppu. Mua oikeesti pelottaa, että toi kamera hajoaa kohta :D Ja sitten menin ulos, ja pim, väri oli oikea.

   Poista
 10. Ei sun kuvat mun silmään näytä tai olekaan näyttäneet mitenkään kellertäviltä.

  Munkin pitäis kyllä investoida johonkin light boxiin ja lamppuihin ja samalla myös parempaan kameraan. Kesällä mun mittapuulla saa vielä ihan ok kuvia, kun valoa riittää, mutta odotan kauhulla pitkää, pimeää talvea.

  Tuo juoma näyttää niin ihanan raikkaalta ja hyvältä, tahtoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Yue! Eilisen kuvaussession jälkeen mustakin tuntuu, että oikeasti kohta on aika vaihtaa kameraa, mä niin pelkään, että toi hajoaa ihan koska vaan. Onhan se jo moooonen monta vuottakin...lähemmäs kymmenen?

   Toi juoma olikin raikas, vesimelonit oli ihania!

   Poista
 11. Täytyy yhtyä edellisiin kommentteihin, että en oo mitään häiritsevää keltaisuutta havainnut, ja hyvät kuvat sulla on ollut. Eikä näissäkään mitään vikaa ole tietenkään. Mutta hienoa, jos oot itse tyytyväisempi. =)
  Sen sijaan mua entistä enemmän ihmetyttää eräitten blogien järkyttävän näköiset itsetehdyt geelikynnet sekä epäselvät tai liian kaukaa otetut kuvat. Ei mullakaan häävit kuvat oo, mut jos kuvasta ei saa kunnolla kynsistä selvää, tai bloggaaja ei kunnioita lukijaa ees sen verran, että kääntäisi kuvat oikein päin, niin hieman jaksaa ihmetyttää.
  Pääsinpäs avautumaan. UGH, olen puhunut. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lila <3 Kaippa se on oma itse, jota on aina vaikein miellyttää :D
   Oon kyllä ihan samaa mieltä sun kanssa, että enemmän häiritsee se, jos on vaikka lakat siistimättä, kynnet kuvattu petaamaton sänky taustalla näkyen tai sitten ne asiantuntevasti tehdyt möhkäleet sormilla :D

   Poista
  2. Puhut harvoin, mutta asiaa. ♥
   Joo, just toi, että kuvassa taustalla on jotain käsittämätöntä sekasotkua, että voisko niitä omia kuviaan katella vähän sillä silmällä, että mitä siellä näkyy ja miettiä, mitä vasten niitä kuvia ottaa. Ja möhkälekyntiset (tosi hyvä sana muuten toi möhkäle !!! =D) vois ensin opetella tekemään niitä kynsiä ennenkuin jakelee hyviä neuvojaan erinäisissä blogeissa.
   Ihan käsittämätöntä. Ei siis ilmeisesti mitään itsekritiikkiä. =)

   Poista