maanantai 8. huhtikuuta 2013

Pikkupiristys

Ilitapäivää! Päätin antaa teille tällaisen pikkuisen piristysruiskeen, kun itselle tuli tästä niin iloinen fiilis :) Normaalisti siis en tyttöni kynsiä laita millään tavalla (eli siis ei tarvitse huomauttaa siitä mulle että näin nuorelle kynsiä tekisin), mutta tällä kertaa tyllerö itse halusi että laitettaisiin kukkatarroja ennen kynsien leikkaamisra, minkä jälkeen sitten saatiinkin leikattua kynnet lyhyiksi.


Tyttö sai siis itse valita minkä värisiä tarroja millekin kynnelle laitettiin ja esitteli niitä kaikille tyytyväisenä :)


23 kommenttia:

 1. Mä en yhtään paheksu, vaikka pienellekin lapselle laitettaisiin vaikka tarroja koristeiksi kynsiin. Kynsilakka itsessään on eri juttu, itse en laittaisi alle kouluikäiselle. Mulla on muuten noita samoja tarroja :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multakin taitaa löytyä noita tarroja!:D

   Poista
  2. Tiia Minttu: kiva kuulla, että heti ei katsota pahalla :) Musta on kiva, kun tulee tytölle hetkeksi hyvä mieli kun esittelee kynsiään vaikka tarrat ei kauaa lopulta pysykään :)

   Elisa: hih, taitavat olla suosittuja tarroja :)

   Poista
 2. Minusta ei ole paha jos toisinaan lakkaa pienenkin(en tarkoita nyt ihan pieniä, jotka laittavat kätensä suuhun ym.) lapsen kynsiä. Minun pikkusiskollani toisen käden sormet taipuvat aina nyrkkiin lihasjännityksen vuoksi ja joskus kun lakkaa tämän käden kynnet, niin sisko tulee huomaamattaan jumpanneeksi kättään kun ihastelee kynsiään :P Sama toimii myös tarroilla.

  Sitä en ymmärrä, jos lapsella on aina kynnet lakattuina, mutta jos kynnet lakkaa silloin tällöin, ei siitä haittaa ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sun siskolle on tuollaisesta jopa ihan konkreettista apua :) Eipä lakkailusta meinaan luulisi :D
   Mä en ole onneksi kenenkään lapsella (ainakaan alle kouluikäisellä) nähnyt koskaan kunnolla lakattuja kynsiä (ainakaan usein). Meidän tytölle laitan välillä tarroja, jos itse tulee niitä pyytämään.

   Poista
 3. Ei se minunkaan mielestä paha ole, jos sillon tällöin lakkailee vaikka vähän alle kouluikäisen kynsiä :)

  VastaaPoista
 4. Mulla oli joskus ennen koulua silloin tällöin kynsilakkaa. Ei siinä mitään pahaa ole. Todella söpöt kukkakynnet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttökin tykkäsi kukkasista :) Lakkailua ei sentään harrasteta, kun ei tuo jaksaisi odottaa kuivumista :D Ja muutenkaan en halua, kun niissä lakoissa on kaikenmoista tököttiä.

   Poista
 5. Ei munkaan mielestä siinä mitään pahaa ole, kunhan sitä ei joka päivä esim. lakkaile pikkusen kynsiä. Itse lakkailen silloin tällöin 3lk systerin kynsiä ja toki hän itsekin välillä yrittää. :) Mut oliskohan ne vesipohjaset vai mitä ne melkein myrkyttömät? lakat on, pienemmille parempia jos lakkaa kynsiin haluaisi ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä vesipohjaiset voisi olla hyvä vaihtoehto siinä vaiheessa kun tyttö haluisi lakkaa eikä pelkät tarrat riitä :) Onneksi tällä hetkellä tytölle riittää ne tarrat kuukauden-parin välein :)

   Poista
 6. Oon lasten kanssa töissä ja aika useasti on lapsilla kynnet lakattuna. Musta se ei oo paha juttu, koska kenelläkään heistä e ole lakkoja 24/7 vaan aina välillä. Ja ana he tulevat niitä esittelemään ylpeinä. Omasta mielestäni lasten kynsiä saa lakata, ei kuitenkaan nyt taaperoiden vaan ihan sen ikäisten jotka ymmärtävät sen, antavat kuivua yms. En henk koht ymmärrä mitä ihmisillä on nuorten lasten kynsilakkailua vastaan, se on omasta mielestäni iha. Eri asia kuin esimerkiksi meikkaaminen ja itseasiassa ennen tätä en ole edes törmännyt siihen että jotkut suhtautuvat negatiivisesti lasten kynsilakkailuun,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muidenkin lapsilla sitten on :) Meidän tyttö on vielä aika pikkuinen (2,5v) eli ei antaisi lakkojen kuivua rauhassa, mutta tarroja tykkää käyttää eikä pistä enää sormia suuhun niin uskallan laittaa :) Hassua miten pienen ihmisen ilo on isoimmillaan kun saa ihan itse valita, mikä tarra tulee mihin sormeen :D

   Poista
 7. Söpöt! :) mun mielestä siinä ei ole mitään pahaa! :)

  VastaaPoista
 8. Söpöt kynnet neidillä! :) Ja hyvä idea noi tarrat. Mun tyttö haluais kans usein, että hänenkin kynnet lakattaisiin, kun äidilläkin on kynsilakkaa. En ole tullut edes ajatelleeksi, että tarrathan vois olla hyvä kompromissi, kun lakkaa en suostu vielä laittamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan kokeilemaan sunkin tytölle :) Noi mun tarrat saakin hyötykäyttöön, kun en oikein itsellä tykkää käyttää :D

   Poista
 9. Lapsille turvallinen vaihtoehto kynsilakaksi ovat myrkyttömät vesipohjaiset kynsilakat. Esittelen niitä blogissani: http://fanitus.blogspot.fi/2013/03/viikon-fanitus-vesipohjaiset-kynsilakat.html

  Postaus on pitkä, mutta alussa on kaikki tärkeä. :)

  Esim. Suncoat Girl -lakat kun laittaa kynsiin sellaisenaan, ne eivät kovin kauan kestäkään ja lähtevät viimeistään lämpimässä vedessä käsiä huljutellessa.

  Firmojen nettisivuille on linkit tuossa postauksessa ja sieltä pääsee katsomaan tarkemmin. Mm. Piggy Paint on vain ja ainoastaan lapsille suunnattu sarja (vaikka kyllä sitä aikuisetkin voi käyttää).

  Jos kynsilakkaa pikkuinen haluaa, niin mieluummin vesipohjaisia kuin näitä tavallisia, jotka ovat hirvittävää myrkkyä. Ja tarrat on tietty aina hyvä vaihtoehto. Kivat on kynnet, pitäähän sitä pikkuisenkin kynsiä koristella, jos äitikin kerran omiaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin lukenut ton sun postauksen jo pian sen jälkeen kun treffattiin sen Laylan lakan merkeissä :) Saatanpa jossain vaiheessa noita hankkiakin, kun tyttö tulee siihen ikään että tarrat ei ole tarpeeksi!

   Poista
  2. Hyvä hyvä :)

   Jotenkin on vaan alkanut huolestuttamaan se, miten paljon myrkkyjä meidän ympärillämme tässä yhteiskunnassa on. En ikinä olis uskonu vielä joku aika sitten että voin allergisoitua kynsilakoille, mutta kun on oikeesti ottanu vähän selvää, että mitä aineita niissä on ja mitä vaikutuksia niillä on, niin täytyy sanoa, että tieto lisää tuskaa huomattavasti. Ja sitähän voi ajatella, että "no kynsilakkaa käytetään nyt niin vähän, eihän siitä mitään haittaa voi olla", mutta jos kerta ihmiset sille allergisoituu niin on niissä silloin myrkkyjä oltava, jotka ovat ihmisille haitallisia.

   Etenkin lapsia mielestäni tulisi suojella tällaisilta asioilta niin paljon kuin mahdollista. Olen mieki veljentyttöjen kynsiä lakkaillut ja tavallisia lakkoja lahjaksi antanut, mutta nyt kun tiedän, niin enpä lakkaile enää ja seuraavaksi synttärilahjaksi ostan heille kaikille vesipohjaiset lakat ja toivon, että heidän äiti ottaisi myös asian todesta ja vaihtaisi tyttöjen lakat. Ja jos joku päivä toivottavasti oman lapseni saan ja hän joskus kynsiään haluaa lakata, niin se tehdään sitten vain ja ainoastaan vesipohjaisilla.

   Kai sitä vaan niin sitten säikähtää tälläsiä juttuja kun ne tapahtuu omalle kohalleen ja sitten halua suojella kaikkia ympärillä oleviaan kaikelta pahalta ;)

   Poista
  3. Noinhan se kyllä menee, että yleensä otetaan todesta vasta siinä vaiheessa, kun osuu omalle kohdalle jotain :/ Ihanaa että oot ottanut tuon asian noin tosissaan, siis muidenkin kuin vaan itsesi kohdalla :)

   Poista