perjantai 15. maaliskuuta 2013

Teippimanikyyri-tutoriaali

Tein teille teippimanikyyrin tekemisestä tuton. Sain aikaan oikeastaan kaksikin erilaista mallia, joista vähän näkyy, että tämä on aika monipuolinen tekniikka.


Tarvitset: Yhden tai useamman lakan pohjalle, päälle laitettavan lakan, pinsetit ja koristeluteippiä. Myös sakset on oiva apuväline. Lakkaa luonnollisesti alkuun kynnet aluslakalla.


1. Lakkaa alle haluamallasi värillä, minkä haluat toisen lakan alta paljastuvan. Itse lakkasin toisen vain tumman violetilla (siitä en ottanut kuvaa) ja tämän toisen monella eri raikkaalla värillä. Tosin alle voi tehdä paremmankin esim. liukuvärin, mutta siisteydellä ei ole kovin paljon merkitystä, koska alla olevasta lakkauksesta näkyy vain pieni osa.
Anna lakan kuivua hyvin, ettei sitä tartu teippipinnan mukana.


2. Asettele koristeluteipin palasia haluamallasi tavalla. Kiinnitä huomiota siihen, missä järjestyksessä teipit kiinnität, koska ne poistetaan päinvastaisessa järjestyksessä. Jos teipit eivät kuitenkaan mene päällekäin, ne voi poistaa kuten haluaa.


3. Lakkaa hyvä kerros toista lakkaa kaiken päälle. Kerroksen on hyvä olla peittävä jo yhdellä kerroksella.


4. Nyt näyttää tältä.


5. Ala poistaa teippejä päinvastaisessa järjestykssä kuin miten laitoit ne.  Paras jälki tulee omasta mielestä, kun niitä alkaa poistaa mahdollisimman nopeasti lakkauksen jälkeen ja hitaalla tahdilla.6. Kaksi ihan erilaista tulosta. Varsinkin jos päällä oleva lakka on mustaa, sen kannattaa alkaa kuivua todella hyvin ennen päällyslakan laittoa, ettei kuvio sotkeennu.

Oliko tutosta teille apua? Haluaisitteko esittää jotain erityistoiveita?


6 kommenttia: