tiistai 19. maaliskuuta 2013

Vastauspostaus Part 1

Eli koska oli kysymyspostaus, niin pitää olla vastauspostaus. Kysymyksiä tuli lopulta sen verran, että jaan nämä kolmeen osaan, että jaksatte lukea edes osan :) Jos vielä herää jotain kysymyksiä, niin heittäkää vain kommenttiboksiin!


Milloin aloitit kynsitaiteen tekemisen? Olen aika uusi kynsien lakkailija, sillä aloitin vain puolisen vuotta ennen kuin aloin myös pitää blogia. Blogin olen aloittanut viimevuoden toukokuussa, eli puolisen toista vuotta olisi hyvä arvio.

Mistä ostat kynsilakkasi? Lakkoja ostan monesti netistä, yleensä Mimaxilta tai Cesars Shopista. Myön Seppälässä, H&M:llä, Tokmannilla ja Sokoksella käyn ahkeraan ja toisista tarttuu useammin lakkoja kuin toisista. Marketeista en yleensä osta.

Entä fimot, strassit jne? Koristeeni ostan monesti isommissa erissä Ebaysta tai sitten katselen tarjouksia suomalaisista nettipuodeista.

Nyt on monessa yhteydessä puhuttu bloggaajien saamista yhteistyölahjoista sekä kumppanuusmarkkinoinnista. Juuri 28.2. esitetyssä Kuningaskuluttajassa oli tästä hyvä juttu. Niin tosiaan haluaisin sinun mielipidettä kuulla ehkä jopa postauksen muodossa asiasta, ihan yleiselläkin tasolla, että mitä mieltä olet tuosta sekä oletko itse törmännyt asiaan ja miten olet toiminut. En valitettavasti nähnyt tuota ohjelmaa :/ Itsellä on tosiaan kaksi yhteistyökumppania ja olen tilanteeseeni tällä hetkellä hyvinkin tyytyväinen. Oma mielipide on se, että kyllä blogilla saa olla yhteistyökumppaneita, kunhan vain bloggaaja itse saa pitää mielipiteensä ominaan.
Minulle ei henk koht ole käynyt sellaista, että joku olisi ehdottanut, että saat tämän tuotteen jos kirjoitat siitä hyvän arvostelun. Enkä tuollaiseen ottaisi osaakaan, mun pitää saada sanoa rehellinen mielipiteeni kaikesta mitä mahdollisesti saan testata. Sehän on lukijoidenkin etu.

Miten valita oikea aluslakka? Mulla on kynne pitkät ja vahvat, mutta ne on ihan keltaiset ja lohkeilee helposti. Yleisesti ottaen varmaan jokaiselle ihmiselle on varmasti vähän erilainen se paras lakka, mikä soveltuu. Keltaisuuteenhan ei paljon lakkaavalla oikein vaikuta mikään, ne lakkojen sisältämät aineet kun aiheuttavat kellastumista oli aluslakkaa tai ei :/ Jos on luonnostaan vahvat kynnet, mutta lohkeilevat helposti, niin itse en ainakaan rupeisi käyttämään mitään kovin vahvistavaa tai ainakaan kynsiä kovettavaa tuotetta, ettei kynnet muutu vain entistä kovemmiksi ja ala lohkeilla vielä enemmän. Huolehtisin ennemmin riittävästä öljyämisestä ja muustakin kosteutuksesta, joka toisi kynsiin lisää joustavuutta. Toivottavasti tästä oli apua :)

Mitä päällyslakkoja suosittelet? Itselle ihan ehdoton ominaisuus päällyslakalta on nopea kuivuvuus, eli käytänkin pelkästään pikakuivattajaa lakkauksien päällä. Tällä hetkellä olen käyttänyt MNY:n Drying Effectiä, mutta sitä ei oikein enää saa mistään. Toinen suosikki on Cesar's Rapid Dry Top Coat, sekin on huippunopea ja kiiltävä!

Entä kynsilakanpoistoaine? Käytän itse pääasiassa asetonitonta poistoainetta. Olen todennut Lildlistä saatavan Cien-merkkisen pumppupullossa saatavan aineen ihan toimivaksi. Se käy myös leimaamiseen.

Miten päädyit aloittamaan bloggaamisen? Kun aloin lakkailla kynsiä ja enemmänkin koristella niitä, mua harmitti kovasti, kun mulla ei jäänyt niistä ikinä jäljelle mitään konkreettista. Olin jo pitkään halunnut aloittaa blogin, mutta tämä sai sitten aikaan sen että tosiaan uskaltauduin.

Miten aloitit kynsiharrastuksen?  Olen ihan pikkutytöstä lähtien aina repinyt ja nyppinyt kynsinauhoja. Siis todella pahasti. Ihan verille asti ja monissa sormissa uloimpaan niveleen asti :O Niinpä sitten monien epäonnistuneiden lopetusyritysten jälkeen päätin, että alanpa laittamaan kynsiäni niin hienoksi, etten enää kehtaa tai pysty repimään kynsinauhojani. On muuten lupaus pitänyt :D

Mikä olet ammatiltasi ja millä alalla työskentelet? En ole vielä valmistunut, mutta piakkoin pitäisi valmistua, ja minusta tulee materiaalitekniikan diplomi-insinööri :)

Koulupolkusi peruskoulun jälkeen? Peruskoulun jälkeen kävin lukion, jonka jälkeen menin suoraa teknilliseen yliopistoon, josta yritän nyt päästä valmistumaan mahdollisimman pian.

Lempiblogit (ei kynsiblogit)? Luen kyllä aika vähän mitään muita kuin kynsiblogeja, mutta suosikkeihin kuuluu mm. Mustaa Kajalia, Pumpulipupu ja Ostolakossa.

Lempikynsiblogit? Toinen vaikea kysymys, näitä kun on niin paljon :D Kuitenkin näitä tulee luettua innokkaasti: Zigi Ztyle, Sticky White Champagne,  Sinikilpikonna, Shiny Nail Art, SanNails, Nail Art by Belegwen, Kynsitaideblogi, Kynsi Kynnestä ja Cotton Candy Maker. Vaikeahan näitä on valita, mutta siinä joitain.

2 kommenttia:

 1. Tämä ei nyt liity kysymyspostaukseen, mutta tiedätkö onko netissä jotain yhteisöä/keskustelupalstaa kynsiharrastajille? Sellaista, jossa voisi myydä eteen päin lakkoja, joita ei itse käytä. Mulla kun ei satu olemaan ketään yhtä "fanaattista" kaveria, jolle voisin myydä lakkojani. Ja kun ei noita arvokkaampia viitsisi vaan heittää menemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kysyit :) Jos kuulut facebookiin niin Kynsikoristelut ja Kynsikoristekirppis on hyvät paikat. https://www.facebook.com/groups/kynsikoristelut/ ja https://www.facebook.com/groups/kynsikoristekirppis/
   Noissa molemmissa on tosi aktiivista porukkaa!

   Poista