lauantai 2. maaliskuuta 2013

Water Spotted -tutoriaali

Lupasin teille sen water spotted -tuton, kun tein nämä kynnet.


Tarvitset tarpeeksi laakean kupin, jossa on huoneenlämpöistä vettä. Itsellä jugurttikuppi on juuri passelin kokoinen. Sen olisi hyvä olla sellainen, että pysyvät sotkut eivät haittaa. Vähintään yhden lakan, jota käyttää pohjalla ja varsinaiseen water spotted -tekniikkaan käytettävän lakan. Lisäksi tarvitset jotain suikutettavaa, pumpuli puikkoja ja teippiä, jos haluat pitää sormesi siisteitä.

1. Laita kuppiin vettä sen verran aikaisin, että se ehtii huoneenlämpöiseksi. Itse huomasin tässä, että liian kylmässä tipat ei leviä ja hiukan lämpimämmässä kuviosta tulee erilainen.
Lakkaa kynnet haluamallasi värillä valmiiksi ja teippaa halutessasi sormet, jotta siistimistä olisi mahdollisimman vähän.


2. Tipauta muutama tippa valitsemaasi lakkaa veden pinnalle, niin että edellinen pisara on jo ehtinyt jonkin verran levitä. Tiputtaminen tapahtuu lähellä veden pintaa, ettei pisara putoaisi heti pohjalle. Tällä käyttämälläni Wettiksen mustalla cremellä tulee selkeästi reikiä, mutta aikaisemmissa kynsissäni aika paksulla shimmerlakalla kuviot olivat riekaleisia. Kun vettä vaihtoi lämpimämpään, sekin muuttui enemmän reikäiseksi.


3. Lisää lakkaa niin monta pisaraa kuin tuntuu sopivalta. Itsellä meni nyt neljä, ja neljäs ei enää levinnyt hyvin.


4. Ruiskaise valitsemallasi suihkutettavalla aineella varovaisesti ja tarpeeksi kaukaa. Jos suihkaiset heti kovin läheltä, lakka saattaa hajota liikaa, joten on parempi aloittaa kaukaa. Voit aina suihkaista useamman kerran. Itse käytin tässä ZX:n kampaus- ja muotoilusuihketta, mutta monet ovat käyttäneet suihkutettavia desinfiointiaineita tai vaikka hiuslakkaa.


6. Nyt lakka on haluasi näköinen.


7. Paina kynsi (tai kaksi kynttä kerralla) lakkakalvoon haluamaasi kohtaan ja pidä kynsiä veden alla.


8. Kerää esimerkiksi pumpulipuikolla ylimääräinen lakka pois, jottei se sotke.


9. Nosta kynnet vedestä ja kuvio on siirtynyt kynnelle! Sitten vain siistit ylimääräiset lakat pois topsipuikolla ja pienellä siveltimellä ja lisäät päällyslakan. Valmis!


Vinkkejä: Huomasin, että kaksi kertaa pystyin tekemään kunnolla lakkakalvon samaan veteen, mutta seuraavan erän kanssa lakat rupesivat reikiintymään ennen aikojaan jo ennen suihkutusta. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että suihkutettu aine jää veteen ja vaikuttaa lakkoihin.
Omasta mielestä parhaan tuloksen saa, kun tekee vain yhden kynnen kerrallaan, mutta koska siihen menisi todella kauan aikaa, niin tein kahden kynnen erissä ja peukut erikseen.

Oliko teille hyötyä tästä tutosta?


14 kommenttia:

 1. Hyvä tutoriaali ja on apua varmasti:)
  Pitäisi kyllä kokeilla tätä,mutta en oikeen tykkäis alkaa säheltää ton vedenkaa, ehkä joskus kokeilen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kati! Kantsii kokeilla, ei tarvii pelätä sotkujakaan. Itse meinaan pelkäsin, että tää olisi kauhean vaikeaa ja sotkuista, mutta ihan yksinkertaisetkin teippaukset suojasi sotkulta jokainen kerta kun lakkoja tiputtelin, sain myös kuviot kynsille. Eli ei ollut tosi vaikeaa :)

   Poista
 2. Lisävinkkiä: Jos mahdollista, kannattaa ehkä seisottaa/säilyttää vettä 1,5L limupullossa, niin on aina huoneenlämpöstä vettä käsillä kun inspis iskee (:

  VastaaPoista
 3. Hyvä tuto! Tuli hieno, voisi ehkä itsellekkin kokeilla.. Jos se inspis iskee:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä :) hyvä tuto! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos tutosta! :) Pitäisi viitsiä kokeilla, kun aina ihailen tällä tekniikalla tehtyjä kynsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Vanquish! Kokeilemaan vaan, niin tuun katsomaan :)

   Poista