tiistai 14. elokuuta 2012

Aluslakkatestin tulosta

Testasin siis edellisessä postauksessa, miten aluslakka vaikuttaa kärkien kutistumiseen lakkauksessa, kun käytän pikakuivattajana Cesarsia. Tämä on ollut ongelmana jo pitkään. Muutamassa tunnissa viimeistään pikakuivattajan levittämisen jälkeen se on vetänyt lakkaukset mukanaan ja kärjet ovat pilkottaneet.

Nyt sitten testin tulokseen: lakkaukset olivat tällä kertaa hyvin ohuita kerroksia, sen kolme kipaletta. Paremman tuloksen olisi saanut selkeästi, jos olisi tehnyt esim. glittersandwichia, missä kerroksia on paljon. Kameralla en nimittäin saanut yhtään kuvaa, missä kutistumista olisi näkynyt - en huonolla enkä hyvällä aluslakalla. Juurikin mun tuuriani, että lakkaus ei suostu kutistumaan tavanomaiseen tapaansa, kun oikein testaan sitä :D

Kuitenkin tarkasti itse katsomalla ja tunnustelemalla pieni ero oli havaittavissa, nimittäin kutistumista huonomman aluslakan kynsissä! Jes!

Kuva täältä.
Juhlin siis ihan pöllönä!

Lisäksi tein ihan vain varmistukseksi pikaiset lakkaukset ihan irtotipeille, niin että lakkaa oli useita kerroksia, ja vieläpä vähän paksumpia. Jälleen tulos oli sama ja tällä kertaa kuitenkin selkeämpi: lakkaus oli kutistunut kärjestä huonommalla aluslakalla selkeästi enemmän kuin GT:n lakalla. Tässä testissä tosin GT:llä aluslakattu lakkaus kutistui myös hieman (*köhpaksutkerroksetköh*), mutta ero oli selkeä!

Eli tästä viisastuneena taidan vaihtaa saman tien aluslakkani tuosta maalin hajuisesta Ginan Tricotin Base coatiin!

Onko täällä ylipäätään ketään, joka olisi kärsinyt samasta kutistusongelmasta? Vai käyttääkö kaikki parempaa aluslakkaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti